Ακρωτήρι. Η βασική πύλη εισόδου της τουριστικής βιομηχανίας του νομού Χανίων.

Η πρώτη και η τελευταία εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του νομού και όχι μόνο.

Ο τόπος διαμονής περίπου 15.000 κατοίκων με διαρκή άνοδο του αριθμού.

Η Δημοτική Ενότητα με τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο χιλιάδων οχημάτων, επιβατηγών, φορτηγών, σκουπιδιάρικων, που καθημερινά κινούνται από και προς το αεροδρόμιο, τις στρατιωτικές βάσεις, το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων, τα λατομεία κ.α.

Η Δημοτική Ενότητα με ένα τρισάθλιο οδικό δίκτυο, με ελάχιστες αθλητικές υποδομές, με τεράστιο πρόβλημα σχολικής στέγης.

Ενδεικτικά και μόνο, οι μελετητές του ΤΕΕ/ΤΔΚ για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην Δ.Ε. Ακρωτηρίου, σε ότι αφορά στο θέμα των σχολείων επισημαίνουν πως στην Δ.Ε. Ακρωτηρίου υπάρχει σημαντική έλλειψη σχολικής στέγης.

Βάση της αναμενόμενης αύξησης πληθυσμού μέχρι το 2031, δηλαδή σε μια δεκαετία, στην μελέτη για το ΓΠΣ τονίζεται ότι στο Ακρωτήρι θα χρειαστούν επιπλέον 4 νηπιαγωγεία, 4 Δημοτικά σχολεία, ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο.

Και μπορεί το Γυμνάσιο να δρομολογήθηκε από τον προηγούμενο Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα (με την ευκαιρία που βρίσκεται το θέμα κε Δήμαρχε;)  αλλά που θα βρεθούν οι χώροι για τα άλλα σχολεία και κυρίως για το Λύκειο;

Να σημειωθεί πως στην ίδια μελέτη για το ΓΠΣ γίνεται αναφορά και σε έλλειμα αθλητικών εγκαταστάσεων σε έκταση περίπου 60 στρεμμάτων για την επόμενη δεκαετία.

Έκπληκτοι λοιπόν οι χιλιάδες κάτοικοι του Ακρωτηρίου άκουσαν πως ο Δήμος διαθέτει ακίνητο δεκάδων στρεμμάτων το οποίο αποφάσισε να «αξιοποιήσει» βάζοντας εκεί ένα κυνοκομείο!

Στο σημείο αυτό δεν σχολιάζω τις αστειότητες του αρμόδιου αντιδημάρχου πως στο ίδιο οικόπεδο με το κυνοκομείο, ο Δήμος μπορεί να βάλει και άλλες δραστηριότητες.

Ούτε θα αναφερθώ στην ουσία και στις επιπτώσεις και στο αν τελικά μπορεί να γίνει το «καταφύγιο ζώων» στο…… δασικό (;)  ακίνητο, δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής – Παιδική χαρά στο Καμπάνι.

Όμως, έστω και τώρα και παρά την επί της ουσίας μειοψηφική απόφαση του συμβουλίου (17 υπέρ σε 36 παρόντες), Δήμαρχε, σε καλώ να σκεφτείς λογικά και για το καλό του μέλλοντος αυτού του τόπου που είναι τα παιδιά του.

Το Ακρωτήρι χρειάζεται σχολεία άνθρωπε του πολιτισμού που ευαγγελίστηκες πως θα φέρεις το «νέο» στον Δήμο Χανίων, με διάλογο και συνεννόηση.

Απόδειξέ το!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook