Τελείωσε πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση για την αλλαγή σκυτάλης στην Προεδρεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης. 

Όπως είναι γνωστό μετά τις εκλογές στο επιμελητήριο Ηρακλείου ο Μανόλης Αλιφιεράκης είχε έρθει σε συμφωνία με τους Μανόλη Σφυρή και Γιώργο Φασουλάκη να τον στηρίξουν για την προεδρία καθώς η παράταξη του είχε 14 συμβούλους και από δύο οι παρατάξεις των κ Σφυρή και Φασουλάκη έναντι 13 της παράταξης του κ Μηνά Μελισείδη. Τότε είχε ψηφιστεί ο Μανόλης Αλιφιεράκης για τη θέση του προέδρου και ο Μανόλης Σφυρής για τη θέση του γενικού γραμματέα με τη συμφωνία στα δύο χρόνια να αναλάβει ο κ Σφυρής πρόεδρος.

Στη συνάντηση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης ο κ Σφυρής έθεσε το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Αλιφιεράκης υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει μια νομική γνωμοδότηση καθώς ο σχετικός νόμος προβλέπει πως αν παραιτηθεί ένα μέλος της διοικούσας επιτροπής αντικαθίσταται από μέλος της ίδιας παράταξης. Κάτι τέτοιο κατά μία ερμηνεία σημαίνει πως αν παραιτηθεί ο πρόεδρος θα πρέπει να αναλάβει κάποιος από την παράταξη του.

Πριν καν επεκταθεί η συζήτηση λένε οι ίδιες πληροφορίες τρία μέλη της παράταξης του κ Αλιφιεράκη υποστήριξαν πως σε περίπτωση παραίτησης του προέδρου δεν είναι διατεθιμένοι να ψηφίσουν τον κ Μανόλη Σφυρή για πρόεδρο. Οι τοποθετήσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του κ Σφυρή που θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό ανατρέπεται η συμφωνία που είχε γίνει πριν δύο περίπου χρόνια. Οι τρεις παρατάξεις ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα όμως πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα πλέον έχει κλείσει και ο κ Αλιφιεράκης παραμένει στη θέση του μέχρι το τέλος της θητείας του. Όσο για τον κ Σφυρή μένει να δούμε πως θα αντιδράσει καθώς δεν φαίνεται διατεθειμένος να το αφήσει να περάσει έτσι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook