Στην Αντιπεριφέρεια Χανίων η Βούλα Πατουλίδου. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Δημαρχείο Χανίων.

Τη χρυσή Ολυμπιονίκη του 1992 στη Βαρκελώνη και νυν Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου υποδέχτηκε στο γραφείο του, στην Π.Ε. Χανίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογέρης. 

Στη συνάντηση που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και συμμετείχε και το μέλος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείο Γυναικών η «Καλλιπάτειρα» κ. Ελεάνα Βρεττού (εκπροσωπώντας την πρόεδρο κ. Κατερίνα Παναγοπούλου), αλλά και μέλη του παραρτήματος Χανίων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση αλλά και ευρύτερα θέματα αθλητισμού και ανάγκης υποδομών, μέσα σε ένα πλαίσιο οικονομικών δυσκολιών.

Η Βούλα Πατουλίδου βρίσκεται στα Χανιά με αφορμή την εκδήλωση κοπής πίτας του Παραρτήματος Χανίων του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείο Γυναικών η «Καλλιπάτειρα» την Παρασκευή στις 19:30 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

“Η Καλλιπάτειρα έχει μεγάλη ευαισθησία στην κοινωνία, για να απαλύνουν δυσκολίες που υπάρχουν σε συνανθρώπους μας και εκεί που δεν μπορεί να επέμβει το κράτος. Είναι άνθρωποι που μπαίνουν στη μάχη της καθημερινότητας. Να μπουν σε μια βάρκα ελπίδας. Συγχαρητήρια στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων που στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες”, επεσήμανε σε δηλώσεις της η Βούλα Πατουλίδου.

Για τις αθλητικές υποδομές τόνισε: “Ως διοίκηση είναι δύσκολο να πραγματοποιήσεις, εξ ολοκλήρου, όλα αυτά που έχει ανάγκη η κοινωνία. Το κακό είναι ότι στην αυτοδιοίκηση και στο κράτος δεν έχουμε ξεμπερδέψει τις αρμοδιότητες και να αξιοποιήσεις τις χρηματοδοτήσεις της Ευρώπης”.

Και επειδή φέτος είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων η Βούκλα Πατουλίδου ανέφερε: “Ο ελληνικός αθλητισμός έχει δείξει δείγματα γραφής. Ενισχύονται αθλητές από τις Ομοσπονδίες, ώσετ να πετύχουν  κάτι καλό στους Ολυμπιακούς. Έγραψα ένα παραμύθι για τις “μασκότ” των Ολυμπιακών Αγώνων που από αυτες τα παιδιά θα αντλήσουν τη γνώση και τη φαντασία τους για τους Ολυμπιακούς που διατηρούν ακόμα την αξία τους”.

Από την πλευρά της, το μέλος της “Καλλιπάτειρας” Ελεάνα Βρεττού τόνισε ότι, “Στόχος μας ειναι το ευ αγωνίζεσθαι. Επίσης, παίρνουμε αιτήματα από όλη την Ελλάδα και προσπαθούμε να εκπληρώσουμε ό,τι μπορούμε. Σκοπός είναι να προάγουμε τον αθλητισμό. Τα αιτήματα αφορούν είτε εξοπλισμό, είτε χρηματοδότηση αθλητών και δη εκείνων που συμμετέχουν στους παραολυμπιακούς. Τα κενά του κράτους προσπαθούμε να τα καλύψουμε με την ιδιωτική πρωτοβουλία”.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις της Βούλας Πατουλίδου και της Ελεάνας Βρεττού:

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής επεσήμανε ότι, “η Βούλα αποτέλεσε ένα σύμβολο του αθλητισμού. Είναι μια συνάδελφος που βρήκε το χρόνο, μέσω των Καλλιπάτειρων, να ενισχύσει τις υποδομές αθλητικών συλλόγων. Η πολιτεία δεν είναι πάντα σε θέση να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα. Καλοδεχούμενος ο εθελοντισμός των Καλλιπάτειρων και άξιος παραδειγματισμού”.

Δείτε τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή και του Περ. συμβούλου Γιώργου Κονταξάκη:

Επίσκεψη Πατουλίδου και στο Δημαρχείο Χανίων

Αμέσως μετά την Αντιπέριφερεια Χανίων, η Βούλα Πατουλίδου επισκέφτηκε το Δημαρχείο Χανίων και τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευτύχη Δαμιανάκη, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Στέλιου Μιχαηλάκη, της συντονίστριας του Παραρτήματος Χανίων του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείο Γυναικών η «Καλλιπάτειρα», Κατερίνας Αρχοντάκη και μελών της διοικούσας επιτροπής, ο κ. Σημανδηράκης εξήρε την κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για την προσφορά της στον αθλητισμό αλλά και στα κοινά, αποτελώντας πρότυπο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για όλους και κυρίως για τη νέα γενιά. 

Ο Δήμαρχος Χανίων συνεχάρη επίσης τα μέλη του Παραρτήματος Χανίων του πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών η “Καλλιπάτειρα” για την απόφαση τους να τιμήσουν την κα. Πατουλίδου, αλλά και για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης, με σκοπό την αγορά ενός εκπαιδευτικού σκάφους για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook