6η Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Ρωτώ και Μαθαίνω Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος”.

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Χανίων και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χανίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων πραγματοποιούν, το προσεχές Σαββατοκύριακο, την 6η Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Ρωτώ και Μαθαίνω Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος”.

Στη διημερίδα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και πληροφόρηση και ατομική συμβουλευτική.

Με αφορμή τη διημέρίδα αυτή, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρώι, συνέντευξη τύπου στην Αντιπεριφέρεια Χανίων. Οι παρόντες δήλωσαν:

Σοφία Μαλανδράκη (Περιφερειακή Συμβ. Κρήτης, εντεταλμένη σε θέματα Παιδείας για την ΠΕ Χανίων): “Στηρίζουμε αυτή τη διημέριδα. Ως ανττπεριφέρεια στηρίξαμε τη συγκεκριμένη διημερίδα από τη γέννησή της, πριν 6 χρόνια. Θέλουμε οι γονείς να σκεφτούν αν μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην ειλογή του επαγγέλματός τους. Αυτό που ξεκίνησε πριν 6 χρόνια είναι σημαντικό για το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών μας. Επαγγελματίες θα ενημερώσουν παιδιά και γονείς τι σημαίνει μια δουλειά, τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία”.

Αντώνης Βαρδάκης (Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρ. Β’ βάθμιας σχολικής επιτροπής Δ. Χανίων): “Ως Δήμος προσπαθούμε να στηρίξουμε κάθε δράση του ΚΕΣΥ Χανίων. Είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Με κάθε τρόπο στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια που είναι προς όφελος των παιδιών μας”.

Στέλλα Πλάτσκου ( Προϊσταμένη ΚΕΣΥ Χανίων): Ο Επαγγελματικός προσανατολισμός είναι κεντρικής σημασίας για τη ζωή παιδιών και γονέων. Είναι γιορτή η 6η διημερίδα. Το ΚΕΣΥ θα είναι στο Πνευματικό Κέντρο να περιμένει γονείς και παιδιά για μια σημαντική θεωρούμε πληροφόρηση. Θα είναι εκεί επαγγελματίες από όλες τις ειδικότητες οπότε αποτελεί μια σπουδαία εμπειρία. Να κατανοήσουν τα παιδιά τις ικανότητες και τις ανάγκες τους”.

Τώνια Μπαουράκη (Εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στη συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό ΚΕΣΥ Χανίων): “Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι πορεία αναζήτησης και για αυτό προσκαλούμε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς σε αυτη τη διημερίδα. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα διευρύνει τους ορίζοντές του, σε αυτή τη σημαντική διημερίδα, ενόψει και των αλλαγών που επίκεινται στην εκπαίδευση”.

Γρηγόρης Γκουλούσης (πρόεδρος Ένωσης Συλ. Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Χανίων): “Η διημερίδα έχει στόχο να δώσει τις σωστές βάσεις για το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν. Πρέπει γονείς και παιδιά να δουν το μέλλον και τα επαγγελματικά δικαιώματα. Τα παιδιά νιώθουν πιο ελεύθερα σε αυτή τη διημερίδα. Τα παιδιά θα κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις και οι γονείς τις δικές τους. Η συνεργασία τους θα αποφέρει τους καλύτερους καρπούς”.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70) το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου τις ώρες 17.30 – 21.00 και 10.00 – 14.30 αντίστοιχα.

Είναι ιδιαιτέρως σημαντική, όπως σημαντικός και ο ρόλος του ΚΕΣΥ από τη στιγμή που για διάφορους λόγους έχει καταργηθεί ο Σχολικός Επαγγλματικός Προσανατολισμός ως μάθημα στα Γυμνάσια και στα Λύκεια.

Πληροφόρηση και ατομική συμβουλευτική θα δίνεται στα τραπέζια των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών φορέων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook