Σε επίπεδα ρεκόρ βρίσκεται η έλλειψη ταλέντων παγκοσμίως, με τους εργοδότες να δυσκολεύονται πολύ σοβαρά, όταν αναζητούν εργαζόμενους με τις κατάλληλες δεξιότητες.

Η έλλειψη ταλέντων, μάλιστα, έχει σχεδόν διπλασιαστεί, παγκοσμίως, την τελευταία δεκαετία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο top 5 των χωρών, όπου οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα στην πρόσληψη στελεχών με τα κατάλληλα προσόντα, γεγονός που είναι ενδεικτικό της αδυναμίας της χώρας μας να γεφυρώσει το υφιστάμενο χάσμα δεξιοτήτων. Σύμφωνα με τη έρευνα της ManpowerGroup, το 54% των επιχειρήσεων αναφέρει ελλείψεις των απαιτούμενων δεξιοτήτων.

Οι εργοδότες σε 36 από τις 44 χώρες, που διεξήχθη η έρευνα, απαντούν πως η δυσκολία προσέλκυσης εξειδικευμένων ταλέντων έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2018.

Σε ποιες χώρες αγνοούνται τα ταλέντα

Ενδεικτικά, οι τέσσερις χώρες στις οποίες οι εργοδότες αναφέρουν τη μεγαλύτερη δυσκολία εύρεσης εργαζομένων με τις κατάλληλες δεξιότητες είναι: η Ιαπωνία (88%), η Ρουμανία (86%), η Ταϊβάν με 77% και η Ελλάδα εξίσου με 77%. Η έρευνα “Τι αναζητούν οι εργαζόμενοι” αποκαλύπτει τους παράγοντες προσέλκυσης και διακράτησης των ανθρώπων στους οργανισμούς, ώστε οι ίδιοι να μπορούν να βρουν, να οικοδομήσουν δεξιότητες και να διακρατήσουν τα ταλέντα υψηλού δυναμικού.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook