Είναι κοινή διαπίστωση ότι το Ε.Σ.Υ. νοσεί. Αυτό το διαπιστώνουν καθημερινά τόσο οι γιατροί λειτουργοί του, όσο και οι ασθενείς.

Από τα 38 χρόνια νοσοκομειακής καριέρας που έχω ως γενικός χειρουργός, τα 27 υπηρέτησα ως γιατρός χειρουργός του ΕΣΥ στο ΝΙΜΤΣ. Άρα Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματά του,τα οποία όμως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ανυπέρβλητα.

Συνταξιοδοτήθηκα Και συνεχίζω να εργάζομαι ως γενικός χειρουργός στα Χανιά.
Αποφάσισα να συνδράμω και εγώ με τις δυνάμεις που διαθέτω, εθελοντικά και τελείως ανιδιοτελώς,στην προσπάθεια αναβάθμιση του και προς τούτο απέστειλα μία επιστολή στον Υπουργό υγείας την οποία και δημοσιεύω παρακάτω.
Παρακαλώ τους φίλους και όσους διαβάσουν την ανάρτηση αυτή,να την κοινοποιήσουν, ώστε να να ενημερωθούν όσο γίνεται περισσότεροι γιατροί όλων των ειδικοτήτων, με τη σιγουριά ότι θα συ στρατευτούν στην προσπάθεια αυτή, έστω προσωρινά μέχρι να επανέλθει το ΕΣΥ στην κανονικότητα. Και αν θέλουν ας επικοινωνήσουν μαζί μου.

Η επιστολή έχει ως εξής.
《 Κύριε Υπουργέ.
Είμαι ιατρός γενικός χειρουργός. Υπηρέτησα επί 38 συναπτά έτη στις χειρουργικές κλινικές του ΝΙΜΤΣ, ανελθών όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας. Συνταξιοδοτήθηκα ως διευθυντής της Β χειρουργικής κλινικής.
Έχω στο ενεργητικό μου προσωπικές εγχειρήσεις και συμμετοχή σε περίπου 20.000 (είκοσι χιλιάδες) ασθενείς. Έχω συμμετοχή σε πολλές επιτροπές (προμήθεια υλικού, τροφίμων κατασκευαστικού υλικού κλπ)
Μετά τη συνταξιοδότησή μου, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην ιδιαίτερα μου πατρίδα ,την Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά και το Ρέθυμνο.
Ίδρυσα και διατηρώ ιδιωτικό χειρουργικό ιατρείο στα Χανιά συνεργαζόμενος με τις εκεί ιδιωτικές κλινικές.
Βλέποντας την κατάσταση των νοσοκομείων (Ρέθυμνο -Χανιά) τόσο άμεσα, όσο και μέσω του τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού να υπολειτουργούν (αναβολή χειρουργείων,

δυσλειτουργία κλινικών και εξωτερικών ιατρείων κλπ) και να διαμαρτύρονται οι ασθενείς οι συγγενείς, αλλά και οι εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες για τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε αυτά και ιδιαίτερα σε γιατρούς, αποφάσισα κατόπιν ωρίμου σκέψεως να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεσή του Υπουργείου, προκειμένου να χρησιμοποιηθώ, αξιοποιώντας την εμπειρία μου όπου και όπως εσείς κρίνετε (ως χειρουργός, σύμβουλος κλπ) ή με όποια άλλη ιδιότητα κριθεί ότι μπορώ να προσφέρω υπηρεσία ,είτε στο νοσοκομείο Χανίων είτε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με σκοπό να συμβάλω με ότι δυνατότητες διαθέτω στην επίλυση προβλημάτων υγείας της τοπικής κοινωνίας.
Διευκρινίζω ότι θέτω τον εαυτό μου στη διάθεσή σας τελείως εθελοντικά, τελείως ανιδιοτελώς ,χωρίς απαίτηση χρηματικής αποζημίωσης τόσο από το υπουργείο και όπως εξυπακούεται ούτε από τους ασθενείς, χωρίς καμία οικονομική διεκδίκηση στο μέλλον ή οποιοδήποτε άλλο αντάλλαγμα, δεσμευόμενος για τα ανωτέρω με κάθε νόμιμο μέσο που θα κρίνουν οι νομικές υπηρεσίες του υπουργείου σας.

Επιπλέον εάν η πρότασή μου αυτή θεωρηθεί ως προσπάθεια προς 《άγραν πελατείας》 προς το ιδιωτικό μου ιατρείο, είμαι διατεθειμένος εάν κριθεί σκόπιμο να διακόψω τη λειτουργία του ιατρείου μου.

Εάν η προσπάθεια μου αυτή ευοδωθεί, είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν πολλοί άλλοι συνάδελφοι συνταξιούχοι χειρουργοί, αλλά και συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων, να τεθούν στη διάθεση του υπουργείου εθελοντικά και ανιδιοτελώς, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και την εμπειρία τους τόσο στους ασθενείς ,όσο και στους νεότερους συναδέλφους.

Θέλω να τονίσω ότι οι παλαιότεροι νοσοκομειακοί γιατροί και ειδικά οι μάχιμοι χειρουργοί, έχουν αποκτήσει μία 《εξάρτηση》, έναν εθισμό με τη νοσοκομειακή Ιατρική και πάντα αυτό απέβαινε υπέρ των ασθενών και του κοινωνικού συνόλου.
Την επιστολή αυτή προτίθεμαι να κοινοποιήσω και στα νοσοκομεία Χανίων και Ρεθύμνου.
Αναμένω την απάντηση σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook