Η ιδέα της πτώσης από έναν καταρράκτη μπορεί να τρομάζει τους περισσότερους, αλλά έναν 26χρονο Αμερικανό τον συναρπάζει.

Ο λόγος για τον Ντέιν Τζάκσον, πρωταθλητή κόσμου στο ελεύθερο στυλ του κανόε καγιάκ, που βάλθηκε να κατακτήσει τον ύψους 40 μέτρων καταρράκτη Salto Del Maule στις Άνδεις της Χιλής από τη μέρα που είδε μια φωτογραφία του το 2016. Κι όχι μόνον κατάφερε τον στόχο του πρόσφατα, αλλά πλέον κατέχει και το ρεκόρ για την δεύτερη υψηλότερη πτώση από καταρράκτη παγκοσμίως.

Σε βίντεο που τράβηξαν συνεργάτες ο ατρόμητος αθλητής από το Τενεσί διακρίνεται να πλησιάζει το χείλος του καταρράκτη και να χάνεται πέφτοντας μέσα στους αφρούς. Λίγο αργότερα επανεμφανίζεται σε κάποια απόσταση χωρίς το κανόε καγιάκ του.

Ο Τζάκσον κατέγραψε την πτώση του και με κάμερα που έφερε πάνω του, με τις σκηνές να κόβουν την ανάσα του θεατή.

Κάνει κανόε καγιάκ από την ηλικία των δύο ετών και μέχρι τώρα έχει κατακτήσει έξι καταρράκτες ύψους άνω των 30 μέτρων σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Το παγκόσμιο ρεκόρ, πάντως, κατέχει ο συμπατριώτης Τάιλερ Μπραντ, από τη Μοντάνα, που έχει κατακτήσει τον ύψους 57 μέτρων καταρράκτη Παλούζ στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Ο Τζάκσον πρόλαβε να κάνει πράξη το όνειρό του για το άλμα από τον Salto del Maule, καθώς ο καταρράκτης μπορεί να έχει εξαφανιστεί σε έναν μήνα, αφού οι Αρχές της Χιλής κατασκευάζουν ένα υδροηλεκτρικό φράγμα που θα εκτρέψει μόνιμα τον ρου του ποταμού Μάουλε.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook