Η 36χρονη Σαφίγια Σάικ, από την πόλη Χέις, στο δυτικό Λονδίνο, προφυλακίστηκε ενόψει της καταδίκης της στο Old Bailey, το κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας στο Λονδίνο, στις 11 Μαΐου

Μια γυναίκα παραδέχτηκε την ενοχή της για δύο τρομοκρατικά αδικήματα, εκ των οποίων το ένα ήταν ο προσεκτικός έλεγχος που έκανε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, ώστε η εκκλησία να αποτελέσει πιθανό στόχο βομβιστικής επίθεσης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η 36χρονη Σαφίγια Σάικ, από την πόλη Χέις, στο δυτικό Λονδίνο, προφυλακίστηκε ενόψει της καταδίκης της στο Old Bailey, το κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας στο Λονδίνο, στις 11 Μαΐου.

Κατηγορήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της επαφής που είχε με κάποιον για τον οποίο η ίδια πίστευε ότι μπορούσε να τη βοηθήσει να παρασκευάσει εκρηκτικά και της διαμονής της σε ξενοδοχείο για να πραγματοποιήσει αναγνώριση.

Στην ανακοίνωση με τις κατηγορίες αναφέρεται επίσης ότι η γυναίκα επέλεξε το ξενοδοχείο ως στόχο για να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό και μετά εξέτασε προσεκτικά τον ναό του Αγίου Παύλου ως ένα μέρος για να τοποθετήσει μια δεύτερη βόμβα. Επίσης προετοίμασε τη διατύπωση όρκου πίστης στην τζιχαντισιτκή οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η δεύτερη κατηγορία αναφέρεται στη διάδοση δημοσιεύσεων τρομοκρατικού περιεχομένου, πρόσθεσε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook