Στ. Αρναουτάκης: Επενδύουμε ως Κρήτη στο τρίπτυχο Ποιότητα, Ταυτότητα, Ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας.

Χιλιάδες κόσμου στην έκθεση των οινοποιών με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Χιλιάδες πολίτες, καλλιεργητές, επαγγελματίες, φίλοι τού Αμπελιού, τού κρασιού, της γαστρονομίας επισκέπτονται την έκθεση θεσμό  «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2020» που ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου και κατακλύζεται, από χρώματα, αρώματα και γεύσεις των φημισμένων Κρητικών παραδοσιακών κρασιών.

Η τριήμερη έκθεση σημειώνει μεγάλη επιτυχία και αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δικτύου οινοποιών. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επισκέφθηκε χθες Κυριακή τον χώρο της έκθεσης, μίλησε με τον πρόεδρο του δικτύου Νίκο Δουλουφάκη με τους εκθέτες Οινοποιούς, με επισκέπτες, και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην επιτυχία του θεσμού αλλά και στις στοχευμένες δράσεις που γίνονται για την περαιτέρω ανάδειξη και εμπορική επιτυχία των Κρητικών κρασιών.

«Οι Οινοποιοί της Κρήτης καταβάλλουν σπουδαία προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για την επιτυχή ανάδειξη του Κρητικού Αμπελώνα και των τοπικών ποικιλιών, του πολιτισμού, της  παράδοσης. Τους αξίζουν συγχαρητήρια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Η Περιφέρεια Κρήτης,  πρόσθεσε, «συνεργάζεται και στηρίζει κάθε προσπάθεια και δράση που αναδεικνύει και προβάλλει τα Κρητικά προϊόντα, τον πρωτογενή τομέα του νησιού, τις καλλιέργειες, την επιχειρηματικότητα-μεταποίηση. Επενδύουμε στο τρίπτυχο Ποιότητα, Ταυτότητα, Ανταγωνιστικότητα, των προϊόντων μας, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τους φορείς  υλοποιούμε το «πάντρεμα» του αγροτικού τομέα με τον πολιτισμό και τον τουρισμό».

Ο πρόεδρος του δικτύου Οινοποιών  Ηρακλείου Νίκος Δουλουφάκης  επεσήμανε από την πλευρά του ότι, η Περιφέρεια, οι φορείς, ο  κόσμος, έχουν αγκαλιάσει για μια ακόμη χρονιά την έκθεση. Είναι είπε, μια επιτυχημένη κάθε χρόνο έκθεση θεσμός που οι οινοποιοί  θα συνεχίσουμε να δίνουμε το παρόν μας σε εκθέσεις εντός και εκτός Κρήτης, αλλά και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα στην δήλωση του ο Νίκος Δουλουφάκης πρόεδρος ΔΣ Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου ανέφερε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο κόσμος έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας. Φροντίσαμε να δώσουμε μεγάλη έμφαση στα σεμινάρια και στην εκπαίδευση του καταναλωτικού κοινού αλλά και του επαγγελματία. Συνεργαζόμαστε επίσης με την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόοων και το Wines of Crete, στηρίζει την προπόνηση της Εθνικής ομάδας Sommelier που βρίσκονται στο νησί μας. Παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο μιας και η έκθεση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε επισκεψιμότητα. Ευχαριστούμε πολύ και την Περιφέρεια Κρήτης που πάντα στέκεται  δίπλα στο κρητικό κρασί και το Δίκτυο Οινοποιών, αλλά και τους χορηγούς μας που τόσα χρόνια μας στηρίζουν.»

Παράλληλα στην έκθεση, την οποία επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σταύρος Τζεδάκης-Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Γεωργία Μηλάκη, αναφέρθηκε, ότι, φέτος οι Κρήτες οινοποιοί και η ομάδα του Wines of Crete έχουν ετοιμάσει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισιώνουν την έκθεση όπου συμμετέχουν 32 οινοποιεία του νησιού.

Στα ΟιΝοτικά παραβρίσκονται επίσης μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόοων, καθώς και ο φετινός Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος, που θα παρουσιάσουν 3 πολύ ενδιαφέροντα οινικά σεμινάρια. Φέτος, τα σεμινάρια που θα παρουσιάσει η Οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη θα εστιάσουν σε δύο ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Κρήτη: το Λιάτικο και το Ασύρτικο. Χθες Κυριακή  καλεσμένος του Wines of Crete ήταν και αγαπητός σε όλους Ηλίας Μαμαλάκης μαζί με τον γνωστό σεφ Χρήστο Λάπα, που ταξίδεψαν όλους γευστικά 4.000 χρόνια πριν, και ετοίμασαν 2 συνταγές από το καινούργιο βιβλίο του Χρήστου Λάπα «4.000 χρόνια γεύσεις». Δυναμικό «παρόν» και φέτος, δίδουν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Στην έκθεση λειτουργεί και οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού όπου οι φιάλες πωλούνται σε συμβολική τιμή και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook