Ενημέρωση των πολιτών για να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους.

Πραγματοποιήθηκε η 2η Ημερίδα Πληροφόρησης της Πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου» και ακρωνύμιο «Smart Cities», που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων.

Η Ημερίδα έλαβε χώρα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου KAM (Ενετικό Λιμάνι Χανίων).

Σκοπός της ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Πράξης και της εμπειρίας, που αποκτήθηκε κατά την υλοποίηση της.

“Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των πολιτών σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας. Δεν είναι υπεύθυνος μόνο ο Δήμος να οργανώσει αυτές τις δράσεις αλλά απαιτείται να ενημέρωσει τους πολίτες για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ζωή του και η καθημερινότητά του μέσα από αυτές τις εφαρμογές”, επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης.

Παρουσίαστηκαν το ψηφιακό υλικό πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος και το διαφημιστικό video spot, που δημιουργήθηκε για τα Χανιά, το ολοκληρωμένο σύστημα υποβολής παραπόνων – αιτημάτων πολιτών τρίτης ηλικίας καθώς και το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την πλήρη εφαρμογή των δράσεων “Έξυπνης πόλης” και το Στρατηγικό Σχέδιο Marketing για τον προσδιορισμό της ταυτότητας των Χανίων (City Marketing, City Branding).

“Με βάση της μελέτης του City Marketing φτιάχτηκαν δύο πολύ ενδιαφέροντα βίντεο που παρουσιάζουν όλες τις δράσεις του Δήμου Χανίων και όχι μόνο την τουριστική προβολή. Υλοποιηθηκε επίση ένα πολύ ενδιαφέρον και καινοτόμο Info Point το οποίο με απλό τρόπο δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν εξοικειωμένοι με την τεχνολογία να υποβάλλουν το παράπονό τους στον Δήμο Χανίων”, τόνισε μεταξύ άλλων η Προϊσταμένη Δ/νσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Χανίων Σεβαστή Πολυχρονάκη.

Σημειώνεται ότι η πράξη «Smart Cities» υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020». Αντικείμενο της είναι η ανάπτυξη εφαρμογών και δράσεων με τη χρήση ΤΠΕ για τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης των Δήμων Πάφου, Χανίων και Λέσβου, που αποτελούν τους Δικαιούχους της Πράξης, με τους δημότες τους, διαμορφώνοντας παράλληλα ένα ελκυστικό περιβάλλον για επιχειρήσεις, επισκέπτες και φορείς.

Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook