«Στην Ιταλία απεδείχθη ότι δεν έφθασαν τα μέτρα ενημέρωσης και πρόληψης».

Έκκληση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κάνει η ΠΟΕΔΗΝ για να ληφθούν έκτακτα μέτρα αναφορικά με τον κορονοϊό.

Η Ομοσπονδία ζητά προσλήψεις για να ανοίξουν οι 100 κλειστές κλίνες της ΜΕΘ και να εφοδιαστούν τα νοσοκομεία με μάσκες ώστε να τις φοράνε οι ασθενείς και οι συνοδοί τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο προσωπικό με την εξάπλωση του κορΟνοϊού. Στην Ιταλία απεδείχθη ότι δεν έφθασαν τα μέτρα ενημέρωσης και πρόληψης καθ’ ότι έχουμε αρκετά κρούσματα και νεκρούς.

Χρειάζεται να βελτιωθεί η υγειονομική ετοιμότητα της χώρας μας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία εντοπισμένα μεμονωμένα κρούσματα κορονοϊού. Θα πρέπει όμως να βελτιωθούν τα μέτρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία για την περίπτωση εμφάνισης μη εντοπισμένου κρούσματος στα ΤΕΠ.

Χρειάζεται άμεσα η πρόσληψη 2.000 υγειονομικών υπαλλήλων για να ανοίξουν οι 100 κλειστές κλίνες ΜΕΘ και να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των περιστατικών.

Απαιτείται να εγκριθούν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και να εφοδιαστούν με μάσκες υψηλής προστασίας ώστε όλοι όσοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία ασθενείς – συνοδοί υποχρεωτικά να φοράνε μάσκα.

Έκκληση κάνουμε στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Υγείας να ληφθούν άμεσα πριν να είναι αργά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook