Στόχος της ιστοσελίδας δεν είναι μόνο η ανάδειξη του φυσικού πλούτου και της ομορφιάς των Λευκών Ορέων, αλλά και η συνειδητοποίηση από την τοπική κοινωνία της αξίας της Μαδάρας για τον Νομό Χανίων

Παρότι τα Λευκά Όρη δεσπόζουν στο νότιο ορίζοντα της πόλης των Χανίων και είναι ορατά από κάθε σχεδόν δρόμο και μπαλκόνι, η μεγάλη πλειοψηφία των Χανιωτών δεν τα παρατηρεί ή θεωρεί ότι είναι απλώς κάποια… βουνά. Κι όμως, αυτή η οροσειρά είναι ένας τεράστιος θησαυρός δοσμένος απλόχερα από τη φύση. Στέκει εκεί και περιμένει να τον γνωρίσουν, να τον ερευνήσουν και να τον εκτιμήσουν οι κάτοικοι όχι μόνο του Ν. Χανίων, αλλά και όλης της Κρήτης.

Προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση κινείται η σελίδα “Λευκά Όρη – Χανιά Κρήτης”, στην οποία αναρτώνται καθημερινά δεκάδες φωτογραφίες, πληροφορίες και αξιόλογα δεδομένα για την χανιώτικη οροσειρά. Στόχος της ιστοσελίδας δεν είναι μόνο η ανάδειξη του φυσικού πλούτου και της ομορφιάς των Λευκών Ορέων, αλλά και η συνειδητοποίηση από την τοπική κοινωνία της αξίας της Μαδάρας για τον Νομό Χανίων και για την Κρήτη σε διάφορους τομείς της ζωής, από τον περιβαλλοντικό και τον γεωλογικό μεχρι τον διατροφικό και τον ιστορικό.

Ήδη ακολουθούν την ιστοσελίδα χιλιάδες χρήστες και καθημερινά ο αριθμός τους αυξάνεται, πράγμα που δείχνει ότι μάλλον ο κόσμος αρχίζει να σηκώνει… το κεφάλι λίγο ψηλότερα και λίγο πιο μακριά από τη μίζερη καθημερινότητα, για να δει την πολύτιμη φυσική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά που έχει στα χέρια του.”

φωτο Γιώργου Ψιμουλάκη

φωτο Κυριάκου Μαράκη

φωτο Γιάννη Γκίκα

φωτο maggie tsigkou

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook