Όταν ολοκληρώθηκε το έργο της ανάπλασης της παλιάς χωματερής του δήμου Ηρακλείου ήταν ένα από τα πλέον πρωτοποριακά έργα σε ολόκληρη τη χώρα. 

Για αυτό άλλωστε πριν από 20 περίπου χρόνια είχε δεχτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να χρηματοδοτηθεί το έργο ανάπλασης της παλιάς χωματερής και να δημιουργηθεί ένας πρωτοποριακός χώρος περιπάτου, αναψυχής και αθλοπαιδιών που όμοιο του δεν είχε το Ηράκλειο.

Κι όμως το υπερσύγχρονο αυτό πάρκο των 100 στρεμμάτων δεν άντεξε ούτε δύο χρόνια. Οι φθορές ξεκίνησαν μετά το ν πρώτο χρόνο. Στην αρχή στο στόχαστρο μπήκαν τα αναψυκτήρια που είχαν δημιουργηθεί και δεν λειτούργησαν ποτέ και τα αποδυτήρια και στη συνέχεια …τα πάντα. 

Οι παιδικές χαρές τα γήπεδα μπάσκετ βόλευ τέννις οι μικρές λίμνες αλλά και κάθε είδους ηλεκτρική εγκατάσταση που υπήρξε στο χώρο λεηλατήθηκε. Σήμερα ελάχιστα πράγματα θυμήζουν το μοναδικό αυτό στολίδι που κόστισε 875 εκατομμύρια δραχμές ή 2,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ.

Ο χώρος ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου με το δήμο Μαλεβιζίου να διεκδικεί επίσης την κυριότητα. Πρόκειται για έκταση που έχει ζητήσει μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΟΦΗ Μιχάλης Μπούσης για την ανάπτυξη του προπονητηρίου της ομάδας.

Σήμερα ο χώρος αποτελεί ένα σημείο εναπόθεσης σκουπιδιών και μπαζών και αν δεν υπάρξει κάποια κινητοποίηση από τους δύο δήμους τότε πολύ σύντομα θα θυμίζει πως ήταν πριν διατεθούν για την ανάπλαση του τόσα χρήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook