«Μέσα στο πανεπιστήμιο είσαι ρε», φωνάζουν νεαροί.

Νέες εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα μέσα στην ΑΣΟΕΕ, όπου ένας αστυνομικός έβγαλε όπλο.

«Έχει βγάλει όπλο ρε!» ακούγονται να φωνάζουν νεαροί που βρίσκονται μπροστά στον ειδικό φρουρό. «Μέσα στο πανεπιστήμιο είσαι ρε», φωνάζουν ακόμη.

Η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) καταδίκασε το περιστατικό εισόδου στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και πρόταξης όπλου σε ομάδα που τον καταδίωκε. «Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η πρυτανεία του ΟΠΑ και προσθέτει: «Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Η πρυτανεία σημειώνει, επίσης, ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

«Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται, ότι έχει διαταχθεί από τη ΓΑΔΑ διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook