Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους την Πέμπτη, οι οποίοι αναμένεται να εκδηλωθούν σε όλη τη χώρα.

Στις περιοχές με κόκκινο χρώμα η ισχύς των ανέμων θα κυμανθεί από 8 ως 9 μποφόρ, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στις μετακινήσεις, ενώ όπου υπάρχει ροζ χρώμα, οι άνεμοι θα παραμένουν ισχυροί μεταξύ 7 και 8 μποφόρ ενώ και στις περιοχές με κίτρινο χρώμα αναμένονται ριπές ανέμων εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν, τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου
Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, στην ανάρτησή του, προειδοποιεί για την μεταβολή αυτή του καιρού, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, ειδικά στις περιοχές όπου οι ριπές του ανέμου θα φτάνουν ή/και θα ξεπερνούν τα 9 μποφόρ.

Οι οδηγίες του μετεωρολόγου για τις συγκεκριμένες περιοχές:

– Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ

– Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος, ειδικά στην περίπτωση των μοτοσικλετιστών

– Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχοσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!

– Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!

– Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους!

– Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνοήτους λόγους!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook