Για εξάπλωση της επιχειρηματικής δράσης των δήμων και διασύνδεση τους με επιχειρηματικούς ομίλους προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα επενδυτικά τους σχέδια, έκανε λόγο ο Μανώλης Συντυχάκης. 

Ο κ. Συντυχάκης μιλώντας τη Δευτέρα 24 Φλεβάρη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών».

Τόνισε ότι στόχος είναι να τρέξουν σε επίπεδο δήμων διάφορα αναπτυξιακά έργα για να κατευναστούν λαϊκές αντιδράσεις για τις ελλείψεις και τις ασυντήρητες υποδομές και αφετέρου και από την άλλη να εκσυγχρονιστούν υποδομές ως στοιχείο που διευκολύνει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Σημείωσε ότι αυτή τη στόχευση είχε και το πρόγραμμα «Φιλόδημος» επί ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στη δημιουργία της Επιτροπή Αναπτυξιακού Σχεδιασμού είπε ότι επιδιώκεται να συνδεθεί πιο οργανικά ο σχεδιασμός των δήμων με τις ιεραρχήσεις και τις επιδιώξεις των επενδυτών σε κρίσιμα ζητήματα όπως η διαχείριση των απορριμάτων, οι ΑΠΕ, το μεταφορικό έργο, ο τουρισμός, οι ιαματικές πηγές κ.λπ. Για τους αναπτυξιακούς οργανισμούς των δήμων ανέφερε ότι θα μοιράζουν χρήμα κατά το δοκούν και θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Χαρακτήρισε «άκρως αντιδραστικές» τις διατάξεις για τη Δημόσια Διοίκηση λέγοντας ότι εισάγεται η αντιδραστική αξιολόγηση και πως η υποστελέχωση θα «αντιμετωπίζεται» ανακύκλωση του ολιγάριθμου προσωπικού και ζήτησε να καλυφθούν τώρα όλα τα οργανικά κενά με μόνιμους διορισμούς. Σε ότι αφορά την διάταξη στο άρθρο 18 για την προκλητική ιατρική ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναθέτει ένα ακόμα καθήκον στους εργαζόμενους «Βοήθεια στο Σπίτι» που ακόμα περιμένουν να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για μόνιμες θέσεις. Κατέθεσε επίσης την επιστολή της Συντονιστική Επιτροπής του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου 14 Συλλόγων και Σωματείων εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook