Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα

Συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες όλων των ηλικιών να διασκεδάσουν με πάρτι, πολύ χορό, μουσική, παιχνίδια και παραδοσιακά εδέσματα. Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται τόσο κεντρικά όσο και στις Δημοτικές Ενότητες, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πάρτι, παιχνίδια, μουσικοκινητικά δρώμενα αλλά και την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων. Ειδικότερα, το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου για τις προσεχείς ημέρες περιλαμβάνει:

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 20:30: Αποκριάτικος Χορός του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων BauChaos στη ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ. Ο χορός θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σάλα του ΚΑΜ και στο Κ2 με ζωντανή μουσική και DJ set. Η αμφίεση είναι υποχρεωτική και θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός καλύτερης μεταμφίεσης.

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, ώρα: 13.00, Βορινά σκαλιά Δημοτικής Αγοράς, Οι Καθ’ Ωδών με αποκριάτικη διάθεση:  Διασκεδάζουμε τραγουδώντας με την κεφάτη μουσική παρέα των Καθ’ Ωδών. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων – Μουσική παρέα Καθ’ Ωδών.

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, ώρα: 17.00, Πλατεία Κατεχάκη “Αποχαιρετάμε τον Βασιλιά Καρνάβαλο“. Τελετή λήξης των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Χανιώτικου Καρναβαλιού, πυροτεχνήματα, μπαλονοκατασκευές, ξυλοπόδαροι, μάγοι, κλόουν, μουσική και άλλα αποκριάτικα δρώμενα θα παρασύρουν τους μικρούς μας φίλους σε μια ξέφρενη αποκριάτικη γιορτή. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.

Καθαρή Δευτέρα 02 Μαρτίου 2020, ώρα 11.00: Κούλουμα στο άλσος των Αγίων Αποστόλων.  Γιορτάζουμε τα κούλουμα με χορούς και τραγούδια, παραδοσιακά κεράσματα, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και κατασκευή χαρταετών από τους Προσκόπους Χανίων.

Καθαρή Δευτέρα 02 Μαρτίου 2020, ώρα 17.00Κάψιμο καμήλας στις Στέρνες. Αναβίωση του εθίμου της καμήλας, η οποία θα περιφέρεται στους δρόμους του χωριού και αφού ολοκληρώσει τη βόλτα της θα επιστρέψει στην αυλή του Πολιτιστικού Συλλόγου Στερνών, όπου θα καεί με χορούς, τραγούδια, νηστίσιμα εδέσματα και μαγικά κόλπα για τα μικρά παιδιά. Διοργάνωση: Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Στερνών Ακρωτηρίου ‘Μινώα’ –  Τοπική Κοινότητα Στερνών – Δήμος Χανίων. 

Κυριακή 01 Μαρτίου 2020, ώρα: 18.30: Αναβίωση του Ηπειρωτικού Εθίμου Τζαμάλα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας όπου θα γίνει άναμμα φωτιάς και θα προσφερθεί παραδοσιακή φασολάδα στους παρευρισκόμενους. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων- Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Χανίων.

Καθαρή Δευτέρα 02 Μαρτίου 2020, ώρα 11.00: Tην Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Χανίων γιορτάζει τα κούλουμα στο άλσος των Αγίων Αποστόλων, όπου από τις 11.00 θα ξεκινήσει η γιορτή με χορούς, κρητικά και λαϊκά τραγούδια, παραδοσιακά κεράσματα, κατασκευή χαρταετών από τους Προσκόπους Χανίων. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με το circus workshop (κατασκευή και εκμάθηση ζογκλερικών, ξυλοπόδαρα, σχοινί ισορροπίας) και την αναβίωση των παραδοσιακών παιχνιδιών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί:

  • Φρόσω Κοσσυβάκη – Φωνή,
  • Σταμάτης Παπαδάκης – Κιθάρα Φωνή,
  • Νίκος Κατσανεβάκης – Πλήκτρα,
  • Σπύρος Κουτσουρινάκης – Κιθάρα,
  • Νίκος Χότζας – Τύμπανα,
  • Ευτύχης Κωστάκης – Λύρα Φωνή,
  • Παναγιώτης Καρνέζης – Μπουζούκι

Καθαρή Δευτέρα 02 Μαρτίου 2020, ώρα 11.00: Το Ακρωτήρι μια Γειτονιά! Γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο των Ανεμόμυλων, στα Καθιανά Ακρωτηρίου όπου από τις 11.00 θα ξεκινήσει η γιορτή με μουσική, δράσεις για τα παιδιά και κεράσματα. Διοργάνωση: Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ακρωτηρίου- Δήμος Χανίων.

Καθαρή Δευτέρα 02 Μαρτίου 2020, ώρα 17.00: Κάψιμο καμήλας στις Στέρνες. Αναβίωση του εθίμου της καμήλας, η οποία θα περιφέρεται στους δρόμους του χωριού και αφού ολοκληρώσει τη βόλτα της θα επιστρέψει στην αυλή του Πολιτιστικού Συλλόγου Στερνών, όπου θα καεί με χορούς, τραγούδια, νηστίσιμα εδέσματα και μαγικά κόλπα για τα μικρά παιδιά. Διοργάνωση: Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Στερνών Ακρωτηρίου ‘Μινώα’ – Τοπική Κοινότητα Στερνών – Δήμος Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook