Ο κ. Γιακουμογιαννάκης, τονίζει ότι η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να αναθεωρηθεί

Ο  Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης, γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, κάνει λόγο για ασέβεια στους κανόνες λειτουργίας του σώματος, επιθέσεις αλλά και προσωπικές αντιπαραθέσεις στη διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα έχω διαπιστώσει ότι το δημοτικό μας συμβούλιο πρέπει να αναθεωρήσει την λειτουργία του σε μια πρακτική που θα βασίζεται στον δημιουργικό διάλογο. Τα μηνύματα που προσωπικά λαμβάνω από την χανιώτικη κοινωνία για την λειτουργία του οργάνου είναι άκρως απογοητευτικά. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν αρκετές φορές στηλιτεύσει αυτήν την συμπεριφορά”.

Αναλυτικά το κείμενο του κ. Γιακουμογιαννάκη:

“Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε κυρίες και κύριοι σύμβουλοι

Όταν αποφάσισα να διεκδικήσω μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με τον συνδυασμό του κ. Δαμιανάκη «Χανιά-κοιτάμε μπροστά» πίστευα ότι μπορούσα όχι μόνο να προασπίσω τα συμφέροντα των δημοτών που με επέλεξαν, αλλά ότι θα μπορούσα μέσα από δημοκρατικές και κυρίως συμμετοχικές διαδικασίες να γίνω μέρος της επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν τους συμπολίτες μας. Και αυτό γιατί θεωρώ ότι έχουμε χρέος έναντι των δημοτών μας αλλά και γενικότερα στην κοινωνία των Χανίων να δίδουμε το παράδειγμα προσφοράς και ενασχόλησης με τα κοινά. Ένα παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά μας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα έχω διαπιστώσει ότι το δημοτικό μας συμβούλιο πρέπει να αναθεωρήσει την λειτουργία του σε μια πρακτική που θα βασίζεται στον δημιουργικό διάλογο, στον σεβασμό των κανόνων δικαίου, στην αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμό των μελών του, στην ευγένεια και τέλος στην ειλικρίνεια.

Στους λίγους μήνες που λειτουργούμε ως νέο δημοτικό συμβούλιο, κάποιος τρίτος αντικειμενικός παρατηρητής θα διαπίστωνε ευκόλως προσωπικές αντιπαραθέσεις και επιθέσεις, ασέβεια στους κανόνες λειτουργίας του σώματος, αλλά και παράβαση κάθε δεοντολογικού κανόνα όπως συνέβη και με την οριακή απόφαση στη συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης (19-2-2020) σχετικά με την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων  στο Ακρωτήρι και δεν επεκτείνομαι άλλο στο θέμα αυτό. Εξάλλου έχω τοποθετηθεί δημόσια.

Τα μηνύματα που προσωπικά λαμβάνω από την χανιώτικη κοινωνία για την λειτουργία του οργάνου είναι άκρως απογοητευτικά. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν αρκετές φορές στηλιτεύσει αυτήν την συμπεριφορά. Σε συνεδριάσεις κρισίμων ζητημάτων παρατηρείται σημαντική απουσία συμβούλων όταν προεκλογικά γινόταν πόλεμος μεταξύ μας για μια «θέση στον ήλιο»

Για όλα τα παραπάνω κυρίες και κύριοι συνάδελφοι εγώ ένας νέος σύμβουλος κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Παρακαλώ τον κ. πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου,  τον κ. δήμαρχο και αλλά και εσάς τους συναδέλφους μου να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.  Και ξέρω ότι μπορούμε, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση. Ας αναλάβουμε λοιπόν τις ευθύνες μας και όλοι μαζί με ευγενή άμιλλα να δώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα προβλήματα των δημοτών μας”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook