Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε την Τρίτη ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα, αλλά όχι την οριστική λύση, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, μιλώντας σε συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών, η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι στη Σύνοδο της Κυριακής θα τεθεί το θέμα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς και το ενδεχόμενο μόνιμης επιτήρησης των υπό ευρω – διάσωση χωρών.

Αξιωματούχος των Χριστιανοδημοκρατών όπως αναφέρει το in.gr, που συμμετείχε στη συνεδρίαση σημείωσε ότι η Μέρκελ αναφέρθηκε στη «μόνιμη επιτήρηση» παραλληλίζοντάς την με το κλιμάκιο της τρόικας (εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν), αλλά προφανώς με μόνιμη παρουσία στη χώρα και με αρμοδιότητα να επιβλέπει τις χώρες που έχουν λάβει χρήματα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Η Μέρκελ προσπάθησε για δεύτερη ημέρα να μειώσει τις προσδοκίες που έχουν αναπτυχθεί σχετικά με το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, λέγοντας πως οι αξιωματούχοι από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης κινούνται χιλιοστό – χιλιοστό προς την κατεύθυνση της λύσης στο πρόβλημα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

 «Αυτά τα χρέη των κρατών χτίστηκαν επί δεκαετίες και δεν πρόκειται να τερματιστούν με μια Σύνοδο. Θα χρειαστεί σκληρή και μακρόχρονη δουλειά» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook