Συσκευές δακρυγόνων που έχουν λήξει από το…1981 συγκέντρωσαν κάτοικοι από τα μπλόκα σε Καράβα και Διαβολόρεμα, όπως καταγγέλλουν στο ethnos.gr.

Τα ληγμένα εδώ και 39 χρόνια χημικά χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ σε βάρος συγκεντρωμένων πολιτών στη Λέσβο, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής.

Μάλιστα, σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media φαίνονται συσκευές δακρυγόνων τύπου CS, αμερικανικής κατασκευής, που έχουν συλλεχθεί από τους κατοίκους στο Διαβολόρεμα και αναγράφουν ως ημερομηνία λήξης το 1981.

Πολίτες που έλαβαν μέρος στα μπλόκα ισχυρίζονται ότι η αστυνομία επιδίδεται σε «ξεστοκάρισμα» ληγμένων και επικίνδυνων χημικών, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία τους η εισπνοή τους.

«Γίνεται αλόγιστη χρήση τέτοιων σκευασμάτων κι εμείς τα αναπνέουμε. Δεν είμαστε κακοποιοί ούτε τρομοκράτες. Είμαστε πολίτες που υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας. Υπάρχουν μεταξύ μας ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά», δήλωσε στο ethnos.gr η εκπαιδευτικός, Αριστέα Αναστασιάδου, από την Πέτρα της Λέσβου, η οποία βρέθηκε και στα δύο μπλόκα πολιτών στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα. 

«Δεχόμαστε βροχή από ληγμένα δακρυγόνα. Τρέχαμε να φύγουμε και πίσω μας έριχναν κι άλλα. Παίρνει φωτιά το δάσος από αυτά που ρίχνουν και μετά μας κατηγορούν ότι τις βάζουμε εμείς. Μας βρίζουν, μας λένε γκασμάδες και ότι στο γασμαδόνησο που είμαστε καλά κάνουμε και τα παθαίνουμε. Είναι προκλητική η συμπεριφορά τους», υποστήριξε η Χρύσα Λαγούτατζη, ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην Πέτρα. «Είμαστε τρίτη μέρα άυπνοι και δίνουμε αγώνα για τον τόπο μας. Θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook