Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό μετά από την αναβολή που είχε πάρει το 2018, λόγω κωλύματος της έδρας. – Θα συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής

Τελευταία ενημέρωση: 14:55

Η κόρη του θύματος ισχυρίστηκε ενώπιον  του δικαστηρίου οτι όλοι γνώριζαν πως ο θανών είχε αρκετά χρήματα, τα οποία είχε αποσύρει από την τράπεζα λόγω της κρίσης, ο ίδιος είχε ενημερώσει τους χωριανούς για την οικονομική του κατάσταση. Αυτό ισχυρίστηκε και ένας από τους γιους του θανόντος, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που βρήκε τους δυο ηλικιωμένους νεκρούς.

Αναφορικά με το περιστατικό, όπως τόνισε ο γιος του (όχι ο γιος που ήταν κατηγορούμενος για συνέργεια – ο θανών είχε τέσσερα παιδιά από προηγούμενο γάμο) επισκέφθηκε την οικεία του πατέρα του για να πραγματοποιήσει κάποιες εργασίες, χωρίς να γνωρίζει τι είχε συμβεί. Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο έγκλημα. Βρήκε τους δυο ηλικιωμένους νεκρούς μέσα στο σπίτι  και αμέσως κάλεσε την Αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δολοφονία είχε λάβει χώρα δυο ημέρες πριν βρεθεί στο σπίτι ο γιος του θανόντος.

Ο ένας από τους αστυνομικούς που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, τόνισε στο δικαστήριο ότι όταν έφτασαν στο σημείο,  είδαν μέσα στο σπίτι τους δυο νεκρούς, η κυρία είσοδος ήταν ανοιχτή, μια συρταριερα ήταν παραβιασμένη, ενώ μέσα σε αυτήν ήταν 1.900€. Μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκίνητου του θανοντος ήταν το ποσό των 1.000€. Τα θύματα ήταν πεσμένα κοντά στην είσοδο, ο θανών είχε αίμα στην κοιλιακή του  χώρα, εφερε χτύπημα στο κεφάλι ενω ένα ξύλο ήταν πετάμενο κοντά του, το οποίο αποδείχθηκε αργότερα, ότι με αυτό είχαν χτυπηθεί τα θύματα. Στην κουζίνα υπήρχε ένα μαχαίρι με ίχνη αίματος, το όποιο βάσει των αποτελεσμάτων της ερευνας, χρησιμοποιήθηκε στο βασανισμό των θανόντων. Η θανούσα έφερε πολλα τραύματα από μαχαίρι και όπως τόνισε ο Αστυνομικός, τα στοιχεία δείχνουν οι βασανίστηκε αρκετά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απολογία του ο γιος υπέδειξε ως ενόχους τους δυο κατηγορούμενους, ο ένας ομολόγησε τις πράξεις του στους Αστυνομικούς, ενώ ο άλλος δεν ομολόγησε. Ωστόσο, από όταν ξεκίνησε η εκδίκαση της υποθεσης και οι δυο αρνηθηκαν ολες τις κατηγορίες.Όπως τόνισε ο Αστυνομικός, στην απολογία του ο γιος του θύματος που εμπλέκεται στην υποθέση, ανέφερε ότι πήγε στο σπίτι των θυμάτων με τους άλλους δυο κατηγορούμενους, έμεινε στο αυτοκίνητο και εκείνοι μπήκαν στο σπιτι και επέστρεψαν μετα από μισή ώρα. Όταν έφτασαν πίσω στο αμαξι, ο ένας εκ των δυο είπε στον γιο ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Στη συνέχεια έφυγαν με το αυτοκίνητο και σε κάποια τοποθεσία πέταξαν τα ρούχα τους σε κάδο, συνέχισαν την διαδρομή τους, ενώ τα ρούχα δεν βρέθηκαν ποτέ. Επισης, ο Αστυνομικός υπογράμμισε ότι στοιχεία dna ή αποτυπώματα των δραστών δεν βρέθηκαν. 

Στη συνέχεια εξετάστηκαν ακόμα δύο μάρτυρες οι οποίοι όμως δεν προσέθεσαν κάποια ώφέλιμα στοιχεία στην υπόθεση.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί.

Υπενθυμίζεται οτι στην προηγούμενη δίκη το δικαστήριο αποφάσισε για τους δυο από τους τρεις κατηγορούμενους, τον 51χρονο και 36χρονο δις ισόβια κάθειρξη συν 10 χρόνια για διπλή ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή και απόπειρα ληστείας, ενώ για τον 49χρονο γιο του πατέρα που δολοφονήθηκε, το δικαστήριο αποφάσισε 4 χρόνια φυλάκιση για απόπειρα ληστείας. Ο γιος των θυμάτων έχει αφεθεί ελεύθερος καθώς έχει εκτίσει την ποινή του.

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται όλες τις κατηγορίες που τους έχουν επιβληθεί ενώ αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι μάρτυρες υπεράσπισης κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί σε β’ βαθμό λόγω κωλύματος της έδρας.

Το χρονικό

Οι τρεις δράστες, το μοιραίο απόγευμα της 15ης Φεβρουαρίου,  μετέβησαν με το αυτοκίνητο του  49χρονου, στο σπίτι των ηλικιωμένων, με σκοπό τη ληστεία. Στο σπίτι μπήκαν ο τότε 49χρονος και ο 34χρονος, ενώ ο 47χρονος γιος ο οποίος είχε δώσει την πληροφορία για τα χρήματα παρέμεινε στο αυτοκίνητο. 

Για να εξαναγκάσουν τους ηλικιωμένους να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων, τους κατάφεραν χτυπήματα με ξύλο και μαχαίρι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους. Ακολούθως, χωρίς να εντοπίσουν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν ενώ για να αποκρύψουν τα ίχνη τους πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook