Τρία νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά στην Ελβετία.

Στη Βιέννη υπάρχει η πρώτη επιβεβαιωμένη μόλυνση με τον νέο κορονοϊό, όπως ανακοινώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι από το γραφείο του δημοτικού συμβούλου Πέτερ Χάκερ, αρμόδιου για θέματα Υγείας στον Δήμο και στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης.

Χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες, που αναμένεται να υπάρξουν σε συνέντευξη Τύπου αργότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρόκειται για ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος νοσηλεύεται σε ένα από τα δημοτικά νοσοκομεία της αυστριακής πρωτεύουσας.

Εκτός από την προχθεσινή επιβεβαίωση των δύο πρώτων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστρία, συγκεκριμένα στην πόλη Ίνσμπρουκ σε δύο νεαρούς Ιταλούς, μέχρι σήμερα δεν είχε επιβεβαιωθεί καμία από τις πολλές ύποπτες περιπτώσεις, που είχαν επισημανθεί τα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα.

Η κήρυξη συναγερμού σε κάποιες περιπτώσεις ή οι αποκλεισμοί που είχαν επιβληθεί χθες σε κάποιες περιοχές, όπως για πολλές ώρες σε σχολείο στη Βιέννη, ήρθησαν πλήρως το απόγευμα, ενώ ασκήθηκε κριτική για αστοχίες και εν μέρει άσκοπη πρόκληση αδικαιολόγητης ανησυχίας στον πληθυσμό.

Μέχρι χθες το απόγευμα, συνολικά 321 άνθρωποι σε όλη την Αυστρία είχαν υποβληθεί σε εξετάσεις για ενδεχόμενη προσβολή τους από τον κοροναϊό και για προληπτικούς λόγους έχουν τεθεί σε απομόνωση 23 πρόσωπα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα στην χθεσινή σύσκεψη συντονισμού της Κρατικής Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών.

Στην νέα σύσκεψη, σήμερα το απόγευμα, πρόκειται να συμμετάσχουν εκ νέου ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και οι υπουργοί Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ και Υγείας Ρούντολφ Ανσόμπερ, ο οποίος διευκρίνιζε χθες ότι δεν προβλέπεται προληπτικό κλείσιμο σχολείων, νηπιαγωγείων ή παιδικών σταθμών, ενώ το θέμα του κοροναϊού συζητείται σήμερα στην αυστριακή Βουλή.

Καλή χαρακτηριζόταν και σήμερα η κατάσταση του ζεύγους των δύο Ιταλών στο Ίνσμπρουκ, στους οποίους ήταν θετικό το αποτέλεσμα των εξετάσεων για κορονοϊό και οι οποίοι νοσηλεύονται στην Πανεπιστημιακή Κλινική της πόλης, ενώ αρκετά πρόσωπα που φέρεται να είχαν έλθει σε επαφή μαζί τους βρίσκονται σε καραντίνα.

Τρία νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά στην Ελβετία
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ελβετία αυξήθηκε σε 4, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Στο καντόνι της Γενεύης, στη δυτική Ελβετία, ένας άνθρωπος διαγνώσθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, ενώ επίσης επιβεβαιώθηκε ότι από αυτόν έχει προσβληθεί και ένα ζευγάρι στο νοτιοανατολικό καντόνι Γκριζόν, προσθέτουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

«Και οι τρεις ασθενείς έχουν τεθεί σε απομόνωση σε νοσοκομείο. Η κατάστασή τους είναι καλή», σημειώνει επίσης στην ανακοίνωσή του το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook