Τα πάνω – κάτω στον δήμο Ρεθύμνου και τους διοργανωτές του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Η απόφαση του υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια να ακυρωθούν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, έφερε τα πάνω κάτω σε δήμους και οργανωτικές επιτροπές που βρίσκονταν στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση αποκριάτικων εκδηλώσεων με κορύφωση αυτών των καρναβαλικών παρελάσεων.

Το σοκ για τον δήμο Ρεθύμνου και τους διοργανωτές του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού ήταν μεγάλο στο άκουσμα της είδησης. Το δημαρχείο Ρεθύμνου κατακλύστηκε από του διοργανωτές και τις οργανωτικές επιτροπές.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου που ήρθε σε επικοινωνία με στελέχη της κυβέρνησης ενημερώθηκε ότι η διυπουργική απόφαση αφορά σε όλα τα καρναβάλια της χώρας χωρίς καμία εξαίρεση.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης ανέφερε: “Δεν  ξέρω κατά πόσο είναι αποτελεσματική η απόφαση αυτή. Αν οι υπαίθριες εκδηλώσεις καταργούνται, τότε τι θα γίνει με τις μαζικές μεταφορές προσώπων σε μετρό, ηλεκτρικό, αεροπλάνα, πλοία, σιδηροδρόμους, λεωφορεία; Νομίζω ότι βγάζουμε ένα πανικό και μάλιστα σε περιοχές που είναι τουριστικές και δεν ξέρω ποιος τρομοκρατεί τόσο πολύ όταν μάλιστα σε όλη την Κρήτη δεν υπάρχει κανένα κρούσμα. Από ό,τι μίλησα και με ανθρώπους που γνωρίζουν θέματα υγείας, το 85% των κρουσμάτων του συγκεκριμένου ιού χρειάζονται απλώς μια εξωνοσοκομειακή προσοχή, όπως ένα κρυολόγημα.

Για μένα είναι πολύ σοβαρή αυτή η απόφαση. Μπορεί να καταλαβαίνω ότι όταν εισηγούνται ειδικοί επιστήμονες ο κάθε υπουργός νιώθει στριμωγμένος από μια αβεβαιότητα για το μέλλον, αλλά για αυτό είμαστε για να παίρνουμε και ρίσκο. Λυπάμαι αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν δουλέψει για αυτές τις εκδηλώσεις καταβάλλοντας κόπο και προσωπικές οικονομίες και γενικά για την όλη αναστάτωση που προκαλείται σε μια περίοδο που δεν πρέπει να βγάζουμε στοιχεία πανικού. Προφανώς είναι κάτι σοβαρό, προφανώς πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα αλλά δεν νομίζω ότι η κατάργηση της μπορεί να αποτρέψει την μετάδοση του ιού”.

Δείτε τις πρώτες αντιδράσεις διοργανωτών καρναβαλιών στην Κρήτη 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook