Σε αναμονή για διευκρινίσεις ως προς τις παράλληλες εκδηλώσεις

Ο δήμος Χανίων είχε φανεί τυχερός καθώς όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποίησε το χανιώτικο καρναβάλι τη δεύτερη Κυριακή των αποκριών, οπότε η ανακοίνωση του υπουργείου για ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων δεν επηρεάζει τουλαχιστον ως προς αυτό.

Όμως υπάρχουν πολλές παράλληλες καρναβαλικές εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών η καύση του καρνάβαλου και τα κούλουμα την καθαρά Δευτέρα στους Αγίους Αποστόλους για τα οποία ο δήμος δεν γνωρίζει ακόμα αν εμπίπτουν στην απαγόρευση του υπουργείο υγείας.

Όπως είπε στο Flashnews.gr o αντιδήμαρχος Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης:

“Είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο, είμαστε σε επικοινωνία με την περιφέρεια και τις υπηρεσίες για να δούμε τι ακριβώς θα περιλαμβάνει αυτή η απαγόρευση. Υπάρχουν εκδηλώσεις που είναι σε ανοιχτό χώρο, σε κλειστό χώρο, εκδηλώσεις για 100 άτομα ή για 1000 άτομα. Θα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου που πιθανόν να διαχωρίζει τη μια εκδήλωση από την άλλη, γιατί είναι εκδηλώσεις μικρές για παράδειγμα 50 ατόμων ενός πολιτιστικού συλλόγου και εκδηλώσεις μεγάλες όπως τα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας, μικρά ή μεγάλα πάρτι κοκ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook