Υπέρ της ακύρωσης της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) τάχθηκε πριν από λίγο ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, λόγω της εξάπλωσης του κινεζικού κοροναϊού Covid-19.

«Προσωπικά, είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί (η Έκθεση), δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ στην οικονομική επιθεώρηση «WirtschaftsWoche», επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος από μια τόσο μεγάλη τουριστική έκθεση με συμμετέχοντες από τις πληγείσες περιοχές και περίπου 150.000 επισκέπτες είναι ανυπολόγιστος. Η οριστική εισήγηση, ωστόσο, της κυβέρνησης προς τους διοργανωτές θα γίνει αύριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ενδεχόμενος αποκλεισμός εκθετών από συγκεκριμένες χώρες θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί και δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει εάν θα επαρκούσε. «Η ακύρωση τέτοιων μεγάλων εκδηλώσεων μπορεί να γίνει λόγω ανωτέρας βίας. Είναι σαν ένας τυφώνας ή μια αρρώστια», δήλωσε ο υπουργός.

Η ΙΤΒ, στην οποία υπάρχουν και ελληνικές συμμετοχές, είναι προγραμματισμένη για τις 4-8 Μαρτίου.

Νωρίτερα σήμερα, πάντως, έλαβε εξιτήριο και ο τελευταίος ασθενής με κοροναϊό στην Βαυαρία, όπου είχαν διαπιστωθεί 14 κρούσματα. Όλες οι περιπτώσεις σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρία Webasto, την οποία είχε επισκεφθεί συνεργάτης από την Κίνα.

Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά που έχουν διαπιστωθεί στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, ένας άνδρας ο οποίος νοσηλεύεται στο Ντίσελντορφ είχε επισκεφθεί πισίνα – χώρο αναψυχής στο Βρανδεμβούργο από τις 20-23 Φεβρουαρίου. Οι αρμόδιες αρχές ωστόσο εκτιμούν ότι ο κίνδυνος από την παρουσία του εκεί είναι σχεδόν μηδενικός, καθώς δεν είχε άμεση επαφή με κάποιον άλλον.

«Δεν είναι απαραίτητη η απομόνωση όλων όσοι βρίσκονταν εκεί εκείνες τις μέρες», διευκρίνισε η υπουργός Υγείας του Βρανδεμβούργου Ούρσουλα Νονεμάχερ, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι στον χώρο ή όποιος άλλος ανησυχεί, μπορεί να ελεγχθεί.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook