Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να περιορίσει σημαντικά τα δρομολόγιά της για τις επόμενες εβδομάδες, καθώς παρατηρείται μείωση της κίνησης εξαιτίας της επιδημίας του Covid-19.

Ο όμιλος μπορεί να μειώσει έως και κατά 25% τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων και να καθηλώσει στο έδαφος 23 αεροσκάφη που εκτελούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, από 13 σήμερα. Τα μέτρα αυτά θα αναθεωρούνται με βάση την εξέλιξη της εξάπλωσης του ιού, διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του.

Μια άλλη πιθανότητα που εξετάζεται είναι να εισαχθεί η «μερική απασχόληση» για τους μισθωτούς του ομίλου.

Την Τετάρτη η Lufthansa είχε ανακοινώσει ότι παγώνει τις προσλήψεις και θα προτείνει στους εργαζομένους της να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της επιδημίας.

Στα μέσα Φεβρουαρίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας προειδοποίησε ότι τα έσοδα των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών μπορεί να καταγράψουν πτώση 4-5 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω του Covid-19. Αυτήν την εβδομάδα, η μετοχή της Lufthansa στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης έπεσε κατά 21%, με φόντο τον πανικό των επενδυτών απέναντι στην εξάπλωση της ασθένειας.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook