Ζητά κυρώσεις για την Τουρκία

Το μήνυμα ότι “η AHEPA υποστηρίζει σθεναρά το δικαίωμα της Ελλάδας να υπερασπίζεται τα σύνορά της καθώς η νέα ροή των μεταναστευτικών ροών έχει ενταθεί στα νησιά της Ελλάδας και στα χερσαία της σύνορα με την Τουρκία”, έστειλε από την Ουάσιγκτον, ο Ύπατος Πρόεδρος της ομογενειακής οργάνωσης Τζορτζ Χωριάτες, διευκρινίζοντας ότι “η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και των συνόρων των 8.700 μιλίων, που είναι τα μακρύτερα στην Ευρώπη, εξακολουθεί να φέρει το βάρος της επιβάρυνσης όποτε η Τουρκία επιλέγει να ανοίξει τις πύλες”.

“Είναι απαράδεκτο για την Τουρκία, κάθε φορά που πιέζεται, να χρησιμοποιεί επανειλημμένα Σύρους πρόσφυγες ως πολιτικά πιόνια για να πιέσει και να απειλήσει την Ευρώπη και τα μέλη του ΝΑΤΟ για την υποστήριξή τους – εν προκειμένω λόγω της παράνομης και λανθασμένης πολιτικής της Τουρκίας στη Συρία”, αναφέρει ο Ύπατος Πρόεδρος.

“Η AHEPA καταδικάζει την προκλητική ρητορική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει απειλήσει εξαπολύσει εκατομμύρια ανθρώπων προς τα σύνορα και τη διάδοση της τουρκικής προπαγάνδας που έχει κλιμακώσει τις εντάσεις, φαινομενικά χωρίς καμιά απάντηση”, σημειώνει.

“Η μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα είναι μια κρίση για όλη την Ευρώπη. Η αστάθεια που δημιούργησε δεν είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει απογοητεύσει, θυμώσει και ανησυχεί την αμερικανική ελληνική κοινότητα και τη διασπορά για τη σταθερότητα της περιοχής και την ασφάλεια των ατόμων που πλήττονται από την κρίση που προκάλεσε η Τουρκία”, αναφέρει.

“Η AHEPA εκτιμά τις πρόσφατες δηλώσεις υποστήριξης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Επιπλέον, η AHEPA ενθαρρύνεται από τη δέσμευση του Frontex και της ηγεσίας της ΕΕ, η οποία θα επισκεφθεί τα σύνορα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, η Ευρώπη πρέπει να υποστηρίξει τα λόγια και τις δηλώσεις της με βιώσιμη δράση”, διευκρινίζει ο Ύπατος Πρόεδρος.

“Αυτή είναι μια επιπλέον σε μια ατελείωτη σειρά προκλητικών ενεργειών από την Τουρκία. Ακούγεται ως επανάληψη, αλλά η Τουρκία έχει αναλάβει τη σκόπιμη μεταφορά μεταναστών, τους οποίους η ίδια η Τουρκία έχει εκτοπιστεί και πολλοί από τους οποίους δεν είναι από τη Συρία, στα σύνορα της Ευρώπης, προκειμένου να προωθήσει τη διαπραγματευτική της δύναμη στην Ευρώπη και τον κόσμο”.

“Η Τουρκία δεν είναι φίλος της Δύσης. Δεν μπορεί κανείς να την εμπιστευτεί, δεν παίζει δίκαια, και σίγουρα δεν μπορεί να διεκδικήσει οποιαδήποτε συμμετοχή στο Διεθνές Δίκαιο. Αυτή είναι η Τουρκία που προκάλεσε την έκκληση μας περί κυρώσεων κατά της Τουρκίας με την οποία ασχολείται η διεθνής κοινότητα”, αναφέρει.

“Η AHEPA ζητά μια πιο αποτελεσματική μακροπρόθεσμη πολιτική από την Ευρώπη και την Τουρκία για τον έλεγχο της ροής των Σύρων μεταναστών στην Ευρώπη με πιο υπεύθυνο, δεοντολογικό και ανθρωπιστικό τρόπο. Η ΑΗΕΡΑ καλεί εκ νέου την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία και να επανεξετάσει τη σχέση της. Η Δύση δεν μπορεί να συνεχίσει να κλείνει τα μάτια της στην Τουρκία. Ξανά και ξανά, η AHEPA επαναλαμβάνει αυτή τη διεθνή έκκληση προς τη Δύση και θα συνεχίσει να το κάνει”, καταλήγει.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook