Η ΕΣΕΕ εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την δυναμική συμμετοχή του εμπορικού κόσμου σε όλο το διάστημα των κινητοποιήσεων από τις 5/10 έως 19/10/2011, με αποκορύφωμα το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση η ανταπόκριση των εμπορικών συλλόγων και των Ομοσπονδιών όλης της χώρας στο κάλεσμα της ΕΣΕΕ ήταν εντυπωσιακή, αφού η συμμετοχή των εμπόρων στο κλείσιμο των καταστημάτων τους έφθασε σε πρωτόγνωρα ποσοστά της τάξεως του 90%.

Η Συνομοσπονδία κάλεσε νωρίτερα σήμερα τους έμπορους να μην ανοίξουν τα καταστήματα τους και να δείξουν την αποφασιστικότητά τους για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Κλείνουμε για μια ημέρα για να μην κλείσουμε για πάντα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, στην οποία καλούνται οι έμποροι των Αθηνών να δώσουν το παρών στην Πλατεία Κάνιγγος σήμερα στις 11:30 το πρωί.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ και το δημοσίευμα στο in.gr, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει στα απώτατα όρια και να καταλάβει την πλήρη αντίθεση των υγιών κοινωνικών δυνάμεων του τόπου στην ασκούμενη πολιτική των σκληρών οικονομικών μέτρων που μας επιβάλλει η τρόικα.

«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η ελληνική κοινωνία αδυνατεί να στηρίξει επιπλέον μέτρα και κυρίως δεν επιθυμεί η κυβέρνηση της χώρας να καταλήξει υποχείριο των τεχνοκρατών δανειστών μας», αναφέρει η ΕΣΕΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook