Αναστάτωση στη Μυτιλήνη από μια ψεύτικη φήμη που διαδόθηκε.

Με απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, και έπειτα από αίτημα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λέσβου, έκλεισαν τα σχολεία στις κοινότητες Μόριας και Παναγιούδας.

Σύμφωνα με την απόφαση τα σχολεία κλείνουν «λόγω των έκτακτων γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στις κοινότητες Μόριας και Παναγιούδας που βρίσκονται πλησίον του ΚΥΤ».

Συγκεκριμένα, «για λόγους ασφάλειας και προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Μαρτίου το Νηπιαγωγείο Παναγιούδας, το Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας, το Νηπιαγωγείο Μόριας, το Δημοτικό Σχολείο Μόριας και το Γυμνάσιο Μόριας».

Αναστάτωση από ψεύτικη φήμη πως άνοιξαν τα σύνορα της Ε.Ε.
Μια φήμη, η ίδια που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες περί ανοίγματος των συνόρων και πλοίου που έρχεται για να παραλάβει αιτούντες άσυλο και να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της Ελλάδας, αναστάτωσε για μια ακόμα φορά το κέντρο της Μυτιλήνης.

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, φορτωμένοι με τα υπάρχοντα τους κατέβηκαν με τα πόδια, διανύοντας απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων, από το ΚΥΤ της Μόριας στο κέντρο της πόλης. Η προκυμαία της πόλης και οι γύρω δρόμοι γέμισαν, οπότε και κλήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας για να τους απωθήσουν πίσω στον καταυλισμό.

Η επιχείρηση εκκένωσης της πόλης έγινε με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να διασκορπίζουν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι όμως ανασυντάσσονται και ξανακατεβαίνουν στο κέντρο, θεωρώντας δεδομένο ότι σε λίγες ώρες θα αναχωρήσουν από το νησί, όπως σημειώνεται από την ανταπόκριση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι, τόσο χθες όσο και προχθές από την Αστυνομία ανακόπηκε εκτός της πόλης η προσπάθεια μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο να κατέβουν στην πόλη.

Την ίδια ώρα ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν καθόδου στην πόλη «ροπαλοφόρων» αιτούντων άσυλο προκαλούν αντιδράσεις με συγκεντρώσεις νεαρών Μυτιληνιών προκειμένου -όπως λένε- «να αμυνθούν».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook