Την αναζητούσαν μία εβδομάδα καθώς είχε συνταξιδέψει σε πτήση από την Ιταλία με ένα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Τελευταία ενημέρωση 15.10

Καθημερινότητα τείνουν να γίνουν σε ολόκληρη την χώρα οι πληροφορίες για πολίτες που εμφανίζουν συμπτωματολογία παρόμοια με του νέου κορωνοϊού και απευθύνονται στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, επιβεβαιώνοντας τους ειδικούς επιστήμονες.

Ευτυχώς, βέβαια, στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα ύποπτα κρούσματα αποδεικνύονται αρνητικά στον Covid-19 και μέχρι τώρα μόνο εννέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα.

Σήμερα στο Νοσοκομείο Χανίων μετέβη μια γυναίκα η οποία εμφανίζει ύποπτη συμπτωματολογία και αφού υπήρξε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. 

Και σε αυτή την περίπτωση ακολουθήθηκε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο και ελήφθησαν δείγματα για να εξεταστούν.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, του Flashnews.gr η γυναίκα που πήγε σήμερα στο Νοσοκομείο Χανίων είχε συνταξιδέψει σε πτήση από την Ιταλία με ένα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και μάλιστα καθόταν σε πού κοντινή θέση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αρμόδιοι την αναζητούσαν επί μια εβδομάδα και μόλις την εντόπισαν στα Χανιά την ενημέρωσαν πως πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο για να μπει σε θάλαμο απομόνωσης και να γίνουν οι αναγκαίες δειγματοληψίες.

Να σημειωθεί πως λόγω της αναμενόμενης αύξησης των ύποπτων κρουσμάτων, δεν θα υπάρχει πλέον επίσημη ενημέρωση τόσο σε ότι αφορά στις περιπτώσεις αυτές, όσο και στο εάν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

Όπως άλλωστε ανακοίνωσε η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης «θα αποστέλλει δελτίο τύπου σε όλα τα ΜΜΕ μόνον στις περιπτώσεις που το αρμόδιο εργαστήριο επιβεβαιώνει θετικό αποτέλεσμα και εφόσον πρώτα ενημερωθεί ο ασθενής και το συγγενικό του περιβάλλον, όπως δεοντολογικά ορίζεται».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook