Είκοσι νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νοσούντων σε 31.

Πρόκειται για 21 από τους 24 συμμετέχοντες στην εκδρομή στους Άγιους Τοπους. Οι περισσότεροι είναι καλά στην υγεία τους. Νοσηλεύονται 3 στο νοσοκομείο του Ρίο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και τον Σωτήρη Τσίοδρα, η Επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από την πραγματική επιδημία, χρειάζεται πάρα πολύ ψυχραιμία απο όλους μας και να μην σπείρουμε επιδημία πανικού.
Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο κίνδυνος εμφάνισης εξάρσεων είναι υψηλός.

Ο αριθμός των χωρών που εμφανίζει έξαρση είναι ήδη πολύ μεγάλος και θα συνεχίζει να αυξάνεται. Στην Ευρώπη 38 χώρες εμφανίζουν περιστατικά της νόσου με την Ιταλία να έχει ξεπεράσει τα 3000 κρούσματα Ιταλία Γερμανία και Ισπανία έχουν περισσότερα από 200 κρούσματα.

Σε περισσότερες από 80 χώρες έχουν καταγραφεί 96.000 κρούσματα. Οι πραγματικά νοσούντες φαίνεται πως είναι πολλαπλάσιοι των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ολη η Ευρώπη είναι σε μια επιδημική φάση, η μετάδοσή της φαίνεται να είναι περιορισμένη αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα, υπάρχει έξαρση.

Ισραήλ – Ελλάδα – Κορωνοιος

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι Έλληνες τουρίστες που είχαν επισκεφθεί το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook