Με δικό του περίπτερο θα συμμετάσχει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, που πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2011 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.

Στόχος της συμμετοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, που γίνεται σε συνεργασία με τα τυροκομεία της περιοχής, είναι η προβολή και προώθηση των παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων, τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους εκπροσώπους της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς. Άλλωστε η παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής στο συγκεκριμένο τομέα είναι ιδιαίτερα γνωστή, αφού στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας λειτουργούν τα περισσότερα τυροκομεία του Νομού Ηρακλείου, με υψηλής ποιότητας προϊόντα, αναγνωρισμένα πανελλαδικά.

Το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού αποτελεί τη μοναδική κλαδική έκθεση στον τομέα της γαλακτοκομίας και τυροκομίας στην Ελλάδα και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ) και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ). Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.