Επτά τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Ρουμανία – Έξι στη Σλοβενία

Πρόστιμο περίπου 2.000 ευρώ για τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας για όσους επιστρέφουν από περιοχές όπου υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού επέβαλαν οι ρουμανικές αρχές σε άνδρα από τη Μπράιλα, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα και δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

Οι αρμόδιες αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία και δεν επιβεβαίωσαν ούτε και διέψευσαν αν είναι το ίδιο άτομο που επέστρεψε από την Ιταλία και εμφανίσθηκε στη δουλειά του, στο δικαστήριο της πόλης.

Πρόκειται για άτομο, το οποίο βρέθηκε στην Ιταλία και όταν επέστρεψε στη Ρουμανία δεν ενημέρωσε τις αρχές και πήγε στην εργασία του για δύο μέρες. Αργότερα, συνάδελφοί του έδωσαν πληροφορίες στην Επιθεώρηση Δημόσιας Υγείας η οποία και ανέλαβε το περιστατικό.

Στο μεταξύ, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού ανέρχεται σε επτά. Το τελευταίο κρούσμα είναι ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι από την Τιμισοάρα που νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο αναφοράς της ρουμανικής πόλης.

Έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Σλοβενία

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Σλοβενίας, έπειτα από την ανακοίνωση έξι επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα, σε διάστημα μόλις λίγων ωρών.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, τρεις από το σύνολο των έξι ασθενών, είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο Μαρόκο και επέστρεψαν στη Σλοβενία με αεροπορική πτήση από το αεροδρόμιο της Βενετίας, στις 29 Φεβρουαρίου. Άλλοι δύο ασθενείς, ένας άνδρας και μία γυναίκα είχαν ταξιδέψει, τον περασμένο μήνα στην Ιταλία, από όπου και πιθανολογείται ότι νόσησαν, δήλωσε η διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Νίνα Πίρνατ.

Ολοι οι ασθενείς νοσηλεύονται σε απομονωμένους θαλάμους και έχουν ήπια συμπτώματα. Περισσότερα από 430 άτομα εξετάστηκαν σε διάρκεια μίας ημέρας και ελήφθησαν δείγματα για να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί στο νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στο μεταξύ, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Σλοβενίας (GZS) ανακοίνωσε ότι η κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τον κορωνοϊό θα έχει επιπτώσεις στην παραγωγή των επιχειρήσεων και στα μεγέθη τους.

Σλοβενικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, των υπηρεσιών, του λιανεμπορίου έχουν ήδη αναφέρει προβλήματα στη λειτουργία τους και ακυρώσεις παραγγελιών/ κρατήσεων. Ορισμένα τουριστικά πρακτορεία της Σλοβενίας “είδαν” σημαντική μείωση της δραστηριότητάς τους λόγω του νέου κοροναϊού.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το υπουργείο Εργασίας έχει επεξεργαστεί σχέδιο επιχορήγησης των επιχειρήσεων, των οποίων η παραγωγή πλήττεται από τον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook