Στην N. Ιταλία διακρατικό εργαστήριο και εκδήλωση εξωστρέφειας αγροδιατροφικών επιχειρήσεων 

Το Επιμελητήριο Χανίων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “Innovagro” στο οποίο είναι επικεφαλής εταίρος συμμετείχε σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν 24,25 και 26 Φεβρουαρίου στην N. Ιταλία (Περιφέρεια Basilicata). Με πολλές αντιξοότητες λόγω της έξαρσης του Κορωνιού, έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση των εταίρων του έργου. Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο τουρισμού και ανάπτυξης της πόλης Ποτένζα, η εκδήλωση εξωστρέφειας των αγροδιατροφικων επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο έργο και έγιναν πολλές ομιλίες από εξωτερικούς συνεργάτες με συγκεκριμένη εξειδίκευση.

Τις εργασίες τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης κ. Ροκκο Γκουρινο ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, εξήρε το έργο που έχει παραχθεί μέχρι στιγμής και προλόγισε τον κ. Δημήτρη Μουντακη ο οποίος ως εκπρόσωπος του Επιμελητήριου Χανίων το οποίο είναι επικεφαλής εταίρος, έκανε μια παρουσίαση του έργου και των πεπραγμένων, στους συμμετέχοντες.  

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροδιατροφικων προϊόντων καθώς και σε μονάδες αγροτουρισμου αφού και ο αγροτοτουρισμος αποτελεί μέρος του έργου.  Οικοδεσπότης για τις δυο πρώτες μέρες ήταν η επαρχία της Ποτεντζα. 

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες μετέβησαν στην πόλη Ματέρα, έδρα του Πανεπιστημίου της Βασιλικάτα που φιλοξενούσε το προγραμματισμένο διακρατικό εργαστήριο. Κατά τις εργασίες του εργαστηρίου έγινε από πλευράς του Πολυτεχνείου Κρήτης, η παρουσίαση της Πλατφόρμας εργασίας του έργου, που αποτελεί και ένα από τα παραδοτέα του Π.Κ., στο έργο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι λόγω της έξαρσης του Κορωνιού, το Πανεπιστήμιο της Βασιλικάτα αδυνατούσε να παρέχει αίθουσα για την πραγματοποίηση του εργαστηρίου, με αποτέλεσμα μετα από συνεννοήσεις, το εργαστήριο να πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό κέντρο Σαντα Αννα της Ματέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook