Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 115 χρόνια από την Επανάσταση του Θερίσου διοργανώθηκε σήμερα στο ιστορικό χωριό των Χανίων – Τα γεγονότα στον Έβρο στα μηνύματα για την επέτειο

Παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη και πολλών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, αρχών, φορέων και πολιτών, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Θέρισο η εκδήλωση για την συμπλήρωση 115 ετών από την Επανάσταση του Θερίσου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” και τον Σύλλογο “Η Επανάσταση του Θερίσου 1905”.

Η ιστορική μνήμη είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας δέχεται μια απειλή από την γείτονα χώρα η οποία λειτουργεί ως διακινητής, προσπαθώντας π[παράνομα να παραβιάσει τα σύνορα και για αυτό τον λόγο η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα, διεθνοποίηση και διπλωματισμό. Χρειάζεται ενότητα όλων, τόνισε ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης.

Χρέος μας να τιμούμε κάθε χρόνο την επανάσταση του Θερίσου, ιδιαίτερα τις μέρες που ζούμε, που βλέπουμε ξανά την εθνική μας υπόσταση και τα σύνορά μας να απειλούνται, είπε ο  Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, επισημαίνοντας πως η εκπλήρωση αυτού του χρέους μας βοηθά να αποκτούμε το πατριωτικό φρόνημα και την ομοψυχία που χρειάζονται και που έδειξε ο ελληνικός λαός τις τελευταίες ημέρες.

Στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία και μνημόσυνο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού  Ύμνου.

Στην συνέχεια ο σύλλογος «Επανάσταση του Θερίσου 1905» απέδωσε ριζίτικο.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη των παρευρισκόμενων στο  Μουσείο – Στρατηγείο της Επανάστασης του Θερίσου.

(Πατήστε πάνω σε κάθε φωτο για να την δείτε σε μεγέθυνση)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook