Η βεντέτα είχε και “επικήρυξη” δολοφόνου 

Σε βεντέτα με απύθμενο μίσος που  ξεπερνά σύνορα χωρών και ηπείρων αποδίδεται η δολοφονία του 23χρονου Πακιστανού που βρέθηκε σφαγμένος σαν ζώο στην παραλία του Αλμυρού, στον Άγιο Νικόλαο (δείτε εδώ λεπτομέρειες για την υπόθεση). 

Το θύμα είχε «επικηρυχθεί» χρόνια τώρα από τα μέλη δύο οικογενειών στο Πακιστάν για την εν ψυχρώ δολοφονία δικών τους ανθρώπων που πλήρωσαν με τις ζωές τους την άρνηση να καταβάλουν το ποσό των 10.000 ευρώ για παροχή «προστασίας».

Σχεδόν 18 ετών ήταν τότε το θύμα της Κρήτης και ήδη ανήκε σε εγκληματική οργάνωση εκβιαστών. Κατάφερε να διαφύγει από το Πακιστάν όμως η οργή των συγγενών των δύο θυμάτων δεν έσβησε ποτέ. Ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία του.

Στη άγρια δολοφονία του 23χρονου  φέρεται να εμπλέκεται σύμφωνα με τις Αρχές ξάδερφος ενός εκ των θυμάτων του Πακιστάν, στον οποίο αποδίδεται ρόλος φυσικού αυτουργού. Πρόκειται για άτομο που ζει και δραστηριοποιείται στην Ισπανία (διατηρεί επιχείρηση με 18 εργαζόμενους), το οποίο βρισκόταν στο Ηράκλειο λίγες ώρες πριν την αιμοσταγή δολοφονία.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 10 τη νύχτα της 21ης Φεβρουαρίου ταξίδεψε αεροπορικώς από το Ηράκλειο για Αθήνα και στη συνέχεια για Πακιστάν προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του πεθερού του. Η δολοφονία φέρεται να διαπράχθηκε τη νύχτα της 21ης προς 22ας Φεβρουαρίου.

Ο ξάδερφος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία, ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα και σίγουρα δεν το διέπραξε εκείνος, αφού ήδη βρισκόταν στην Αθήνα για να ταξιδέψει για τη χώρα του. Υποστηρίζεται ότι ταξίδεψε με Ολυμπιακή, υπάρχουν τα σχετικά αποδεικτικά ενώ προτίθεται να δώσει DNA ώστε να γίνει σχετική σύγκριση με τα δείγματα που έχουν εντοπιστεί στο σφυρί και στο μαχαίρι.

Υποστηρίζει ότι όλα αυτά τα χρόνια κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια με τη βοήθεια δικηγόρων προκειμένου ο δράστης της διπλής δολοφονίας να οδηγηθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης με αίτημα την έκδοσή του στο Πακιστάν. Επιμένει ότι σε καμία περίπτωση δεν έβαψε τα χέρια του με αίμα αλλά ούτε και ανέθεσε σε κάποιον την εκτέλεση της δολοφονίας. Ισχυρίζεται ότι πάντα κινήθηκε δια της νομίμου οδού.

Μάλιστα, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, έδωσε συνέντευξη σε αθηναϊκή εφημερίδα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο δράστης της δολοφονίας δύο αθώων ανθρώπων κυκλοφορεί ελεύθερος.

Σε βάρος του 23χρονου Πακιστανού είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα, εκτελέστηκε στην Ελλάδα όταν αυτός εντοπίστηκε, όμως κατάφερε να προσφύγει στον Άρειο Πάγο και να μπλοκάρει την έκδοσή του στο Πακιστάν με τον ισχυρισμό ότι στη χώρα του θα θανατωθεί.

Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο φερόμενος δράστης υποστήριζε ότι ενώ πίσω στο Πακιστάν οι δύο οικογένειες υπέφεραν πραγματικά από τον πόνο της απώλειας, ο 23χρονος ζούσε παραδεισένια στην Ελλάδα, ενώ συνέχιζε να κάνει απειλητικά τηλεφωνήματα στους συγγενείς του στο Πακιστάν με τα οποία τους εκβίαζε. Τότε διαμήνυε ότι η οικογένειά του δεν θα ηρεμούσε ποτέ όσο εκείνος (ο 23χρονος) παρέμενε ατιμώρητος.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook