Πώς να αποφύγεις τις καθημερινές συνήθειες που κάνουν κακό στην επιδερμίδα σου και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό.

Όλες κάποια στιγμή έχουμε κοιμηθεί με makeup στο πρόσωπο μας, ή έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει απολέπιση και μάσκα ενυδάτωσης για πολύ καιρό. Ακόμη και αν παραμελήσουμε κάποια στιγμή την φροντίδα της επιδερμίδας, υπάρχει ευκολότερος τρόπος για να προφυλάξουμε το δέρμα μας από την φθορά με κάποια μικρά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε στην καθημερινότητά μας.   

Παρακάτω θα βρεις κάποιες από τις καθημερινές συνήθειες που μπορεί να μην είχες φανταστεί ποτέ ότι κάνουν κακό στην επιδερμίδα σου και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό!

Περιόρισε την καφεΐνη

Η κατανάλωση καφέ είναι η αγαπημένη μας συνήθεια όμως η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να έχει επιπτώσεις στην επιδερμίδα. Μία από αυτές είναι η αφυδάτωση και κατά συνέπεια η πρόωρη γήρανση. Αν δεν μπορείς να αντικαταστήσεις τον καφέ με κάποιο άλλο ρόφημα, τουλάχιστον φρόντισε να περιορίσεις την ποσότητα που καταναλώνεις ημερησίως, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ποσότητα νερού που λαμβάνεις, έτσι ώστε να υπάρξει μια ισορροπία στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σου.

Φρόντισε να περιορίσεις την ποσότητα του καφέ που καταναλώνεις.

Μην ακουμπάς το κινητό στο πρόσωπο

Κάτι που δεν σκεφτόμαστε ιδιαίτερα είναι το κινητό μας τηλέφωνο το οποίο αγγίζει το προσωπό μας όσο μιλάμε. Ας αναλογιστούμε ότι καθημερινά το αγγίζουμε με τα χέρια μας ή το παρατάμε οπουδήποτε και έπειτα το ακουμπάμε στο δέρμα μας όταν συνομιλούμε με κάποιον. Κάπως έτσι μεταφέρουμε τα μικρόβια στο πρόσωπο μας και είναι πολλές φορές απειλή για εμφάνιση ακμής ή και σταφυλόκοκκου ιδιαίτερα στην περιοχή του σαγονιού.

Όχι στο καυτό νερό

Τα πολύ ζεστά ντους ενώ ενδείκνυνται σε πολλές περιπτώσεις κα είναι απολαυστικά, δυστυχώς αφυδατώνουν πολύ το δέρμα. Περιόρισε την ώρα που κάθεσαι κάτω από το καυτό νερό, ενώ όταν το δέρμα σου κοκκινίσει ή νιώσεις μια μικρή φαγούρα,  είναι ώρα να βγεις από το ντους ή να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία του νερού.

Δοκίμασε να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία του νερού.

Απολέπιση μόνο μια φορά την εβδομάδα

Η καθημερινή απολέπιση δείχνει μεν ότι προσπαθείς για την περιποίηση του δέρματος σου, όμως στην πραγματικότητα κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για την απολέπιση του της επιδερμίδας σου, αφού έτσι αφήνεις το απαραίτητο χρονικό περιθώριο φυσικής επαναφοράς του δέρματος. Επίσης απόφυγε το τρίψιμο με βαριά προϊόντα φυσικής απολέπισης γιατί μπορεί να τραυματίσει την επιδερμίδα σου και να επιδεινώσει το πρόβλημα ακμής.

Μία φορά την εβδομάδα απολέπιση είναι αρκετή.

Ειδική περιποίηση μετά την πισίνα

Το χλώριο του νερού της πισίνας μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα, αφού παραμένει στους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα να αντιδρά με τα χημικά των προϊόντων περιποίησης που χρησιμοποιείς μετά το πλύσιμο. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό που είναι αρκετά αφρώδες και διεισδύει βαθιά στους πόρους, καθώς και ενυδατικά προϊόντα περιποίησης με σύνθεση που δρα κατά του χλωρίου.

womantoc.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook