Διημερίδα για το κρητικό μέλι πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Χανίων στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, με τη συδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Θέμα της διημερίδας το μέλλον της μελισσοκομίας στην Κρήτη αλλά και η διαφύλαξη του συγκεκριμένου κρητικού προϊόντος. Στη σύγχρονη καταναλωτική εποχή η παραγωγή κάθε είδους μελιού (χαμηλής ποιότητας) προσβάλλει το κρητικό μέλι, που αποτελεί πηγή ευεξίας και “όπλο” καλής υγείας.

Οι δυσκολίες είναι πολλές για τους ίδιους τους παραγωγούς μελιού στην Κρήτη και αυτός ήταν ο στόχος της συγκεκριμένης ημερίδας που έδωσε κατευθύνσεις και χρήσιμες γνώσεις σε όσους την παρακολούθησαν. Το Σάββατο (7/3) ήταν η ημέρα για το κοινό και την Κυριακή για τους Μελισσοκόμους.

Ομιλητες της εκδήλωσης ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες, ιατροί, διατροφολόγοι, βιολόγοι, γεωπόνοι που αναφέρθηκαν σε διάφορες παραμέτρους (αναλόγως του τομέα τους) που αφορούν το μέλι, ως ένα προιόν ιδιαιτέρως σημαντικό για τον άνθρωπο.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί αναφέρθηκε στο Flashnews o πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων Θεόδωρος Βίγλης:

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήδη προετοιμάζεται η δημιουργία συνδέσμου παραγωγών μελιού,  με παγκρήτιο “προφίλ” που θα έχει ως στόχο να προστατεύει την εργασία των παραγωγών και να διεκδικεί προνόμια σε εγχώριο ή και ευρωπαϊκό επίπεδο (προγράμματα, χρηματοδοτήσεις κτλ.).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook