Ζήστε το παραμύθι στην πρωτεύουσα των αλσατικών κρασιών

Στο βορειοανατολικό τμήμα της Γαλλίας και πάνω στο Δρόμο του Κρασιού, η μικρή και γραφική Κολμάρ αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τον ταξιδιώτη. Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, ενώ αποτελεί και την «πρωτεύουσα» των αλσατικών κρασιών.

Η παλιά της πόλη μαγεύει τον επισκέπτη και ταυτόχρονα προκαλεί θαυμασμό για το πόσο καλά διατηρημένη παραμένει μέχρι σήμερα.

Περπατώντας κανείς στους δρόμους της πόλης θα δει παραδοσιακά χρωματιστά κτίρια που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Εξάλλου ακόμη και αν δει κανείς τις φωτογραφίες μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ομορφότερα μέρη της Γαλλίας αλλά και της Ευρώπης.

Στα όσα σίγουρα αποτελούν σημείο αναφοράς για την μικρή γαλλική πόλη η γειτονιά γνωστή και ως «Μικρή Βενετία», χάρη στα μικρά κανάλια μεταξύ των ζωγραφιστών και πολύχρωμων σπιτιών κατά μήκος του ποταμού Λάουχ. Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατά της ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαρτίνου, με εντυπωσιακά αγάλματα γοτθικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, καθώς και υπέροχα βιτρό.

Αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός, μάλιστα, ότι η Κολμάρ αποτέλεσε και την έμπνευση για την δημιουργία του χωριού Belle στην ταινία της Disney «Η πεντάμορφη και το τέρας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook