Έχασε και το φράγμα των 600 μονάδων το Χρηματιστήριο στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Δευτέρας μετά από τις ειδήσεις στο μέτωπο του κορονοϊού.

Η εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα μας οδηγεί το χρηματιστήριο από τα χαμηλά στα χαμηλότερα. Η είδηση ότι τα κρούσματα αναμένεται να πολλαπλασιαστουν τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας ήταν αρκετή – σε συνδυασμό με την κατάσταση στον Έβρο και την παγκόσμια εξάπλωση του ιού – ο Γενικός Δείκτης να βρεθεί στο -13% και στις 596 μονάδες στο πρώτο πρώτο τέταρτο της συνεδρίασης.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 13,20% στις μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα εκατ. 6 ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης “βυθίζεται” κατά 18% ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 11%, ενώ στο -19% βρίσκεται ο τραπεζικός δείκτης.

Ο έως τώρα απολογισμός της κρίσης λόγω κοροναϊού στο Χρηματιστήριο Αθηνών, και η ταχύτητα με την οποία εξαϋλώθηκαν οι αποτιμήσεις στο ταμπλό, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τους τριγμούς που προκάλεσε η τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους τον Σεπτέμβριο του 2001.

Πίσω στο 2016

Αξίζει να σημειωθεί ότι τιμή κάτω από τις 600 μονάδες είχε να εμφανισθεί στο ελληνικό χρηματιστήριο από τον Νοέμβριο του 2016.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook