Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καταρρέουν αλλά η πτώση της τιμής στην βενζίνη δεν είναι αντίστοιχη

«Η ραγδαία μείωση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου επιβάλει και την προοδευτική μείωση στις λιανικές τιμές πώλησης καυσίμων στα πρατήρια. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκίνησε ήδη -μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή- άμεσο έλεγχο στα τιμολόγια αγοράς και θα επιβάλει πρόστιμα όπου υπάρχει παράβαση.»

Αυτό γνωστοποίησε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Να σημειωθεί πως ενώ οι τιμές στην αγορά του αργού πετρελαίου έχουν καταρρεύσει κατά περίπου 25%, η μείωση των τιμών στα υγρά καύσιμα που προμηθεύονται οι καταναλωτές, είναι πολύ δυσανάλογη.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Υγρών Καυσίμων σύμφωνα με τα οποία και σε ότι αφορά στην αμόλυβη βενζίνη 95 οκτανίων, οι μέσες τιμές πανελλαδικά τις τελευταίες ημέρες ήταν:

Παρασκευή  1,572 – Σάββατο 1,569 – Κυριακή 1,567

Αντίστοιχα τις ίδιες ημέρες οι μέσες τιμές στην Κρήτη ήταν:

Ηράκλειο: 1,633 – 1,631 – 1,630
Λασίθι:  1,634 – 1,631 – 1,631
Ρέθυμνο:  1,650 – 1,649 – 1,649
Χανιά:  1,626 – 1,621 – 1,619

Να σημειωθεί πως και σήμερα Δευτέρα καταγράφεται μια μικρή μείωση με κάποια πρατήρια στην Κρήτη να πωλούν την 95αρα αμόλυβδη  λίγα λεπτά κάτω από το 1,600, αλλά οι μειώσεις σίγουρα δεν είναι αντίστοιχες με τις μειώσεις των διεθνών τιμών, 

 «Παρακολουθούμε με όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την εξέλιξη των καυσίμων στα πρατήρια της χώρας. Στόχος μας να δούμε περαιτέρω μείωση της τιμής στην αντλία, όπως αυτή αντιστοιχεί στο ποσοστό που επιβαρύνει το καύσιμο» σχολίασε με την σειρά του ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook