«Λουκέτο» από αύριο, Τετάρτη, και για τις επόμενες 14 ημέρες σε όλες τις δομές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (από βρεφονηπιακούς σταθμούς έως πανεπιστήμια)

Το κλείσιμο κάθε δομής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Η απόφαση αφορά από βρεφονηπιακούς σταθμούς έως πανεπιστήμια και θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο, Τετάρτη.

Ο υπουργός Υγείας, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των βρεφονηπιακών σταθμών, όλων των σχολείων, όλων των ΙΕΚ και όλων των Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών σε όλη τη χώρα.

Έκανε λόγο για προληπτικό μέτρο, που έχει ως στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού και, παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας ζήτησε να επιδείξουν όλοι υπευθυνότητα.

Δείτε την ανακοίνωση

Κλείνουν επίσης και όλα τα φροντιστήρια σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας (δείτε εδώ)

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός επιστρέφει το βράδυ από την Αυστρία και αύριο θα κάνει ανακοινώσεις ο ίδιος για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών

Αλλάζει ο τρόπος που θα παίρνουν βαθμούς στα Δημοτικά – Η νέα διαδικασία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας θα υπάρξουν αλλαγές και στη διαδικασία με την οποία παίρνουν βαθμούς οι μαθητές. Οι γονείς καλούνται πλέον να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους από απόσταση και όχι να μεταβούν στις σχολικές μονάδες προκειμένου να μιλήσουν με τους διδάσκοντες, όπως και γινόταν μέχρι πρότινος.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων συναθροίσεων σε κλειστό χώρο όπως θα μπορούσε να προκύψει με τον συγχρωτισμό μαθητών, κηδεμόνων και εκπαιδευτικού προσωπικού, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας ορίζει πως μαθητές του νηπιαγωγείου αλλά και της Α’ και Β’ τάξης του Δημοτικού δύνανται να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών.

Παράλληλα σε σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή και χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο, θα δίνονται οι σχολικοί έλεγχοι για το β τρίμηνο, των μαθητών  που φοιτούν στη Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού.

Δείτε την ανακοίνωση για τους βαθμούς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook