Μέτρα πρόληψης από το Γραφείο Παιδείας, την Α΄/βάθμια & Β΄/βάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χανίων

Από το Γραφείο Παιδείας, την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χανίων γνωστοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα πρόληψης, που λαμβάνονται, λόγω των νέων δεδομένων,  που αφορούν στη δημόσια υγεία:

·      Αναστολή διεξαγωγής όλων των μαθημάτων στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης.

·    Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων (κλειστά Γυμναστήρια Κουμπέ, Χρυσοπηγής, Αμπεριάς, Ακρωτηρίου).

·      Αναστολή λειτουργίας των ανοιχτών χώρων συνάθροισης κοινού στις σχολικές δομές.

·      Αναστολή εκχώρησης των αιθουσών, που έχουν παραχωρηθεί από τις Σχολικές Επιτροπές, για κάθε είδους δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αντώνης Βαρδάκης, και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Νίκος Βλαζάκης, προέβησαν στην ενημέρωση των Δ/ντών και του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων του Δήμου Χανίων αναφορικά με την προμήθεια των απαιτούμενων υλικών, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης καθαριότητα – απολύμανση των σχολικών μονάδων.

Τέλος, κινούνται ήδη οι διαδικασίες για την άμεση μαζική προμήθεια αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος, με άδεια Ε.Ο.Φ., καθώς επίσης και την προμήθεια χαρτοσέντονων μίας χρήσης για την κάλυψη των αναγκών των νηπίων.

Επισημαίνεται ότι το Γραφείο Παιδείας και οι αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε περίπτωση, που υπάρξουν νέες οδηγίες από τα συναρμόδια Υπουργεία.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook