Η καταστροφή των υπαρχόντων γινόταν σε (σχεδόν) καθημερινή βάση.

Να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα κολωνάκια της αναπλασμένης οδού Χάληδων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, η πρόταση αυτή προέκυψε για να είναι πιο ασφαλής ο δρόμος (έχουν γίνει πολλά ατυχήματα περαστικών) και για να μη γίνεται καταπάτησή τους.

Η τοποθέτηση τσιμεντένιων κολωνακιών είχε προβλεφθεί στην αρχική μελέτη (εγκεκριμένη από το ΚΑΣ) και ως εκ τούτου, συμπεριελήφθη και στην μελέτη κατασκευής του έργου.

Μάλιστα, τονίστηκε ότι οι υπηρεσίες θα αφαιρέσουν τα κολωνάκια και θα τα αντικαταστήσουν με άλλα από διαφορετικό υλικό, πιο ανθεκτικό (αστικός εξοπλισμός).

Επιπλέον θα τοποθετηθούν “μπάρες” στις εισόδους Χάληδων και Θεοτοκοπούλου) ώστε να αποτρέπεται η παράνομη είσοδος στον πεζόδρομο.

Η αντιπολίτευση συμφώνησε με την πρόταση της δημοτικής αρχής στο μεγαλύτερο της μέρος. Ο κ. Αρχοντάκης απλώς ρώτησε αν το θέμα αυτό πέρασε πρώτα από την Κοινότητα, ενώ ο κ. Βουρλάκης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει και μέριμνα για ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Σήφακα.

Άπαντες πάντως συμφώνησαν να αντικατασταθούν άμεσα με αστικό εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook