Νέα πιο αυστηρά μέτρα ανακοινώθηκαν το απόγευμα από το Υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής λοιμώξεων της Επιτροπής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Σωτήρη Τσιόρδα τα κρούσματα μέχρι στιγμής συνολικά στη χώρα έχουν φτάσει τα 190. Από αυτά 11 κρούσματα είναι ορφανά. Πέντε από τα συνολικά κρούσματα νοσούν σοβαρά. 47 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 2700 έλεγχοι. 

Τα νέα μέτρα

Η επιτροπή εμπειρογνωμώνων πρότεινε και η κυβέρνηση προχώρησε στην απόφαση λήψης νέων μέτρων:

Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, όλα τα καταστήματα εστίασης, εκτός από ντελίβερι και take away, οτιδήποτε έχει καθίσματα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τις ανοιχτούς χώρους για μεμονωμένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων, τα σούπερ μάρκετ, όλη η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανεμπόριο ιδιαίτερα ό,τι αφορά τα τρόφιμα, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία.

Λαμβάνονται ειδικά μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ειδικά αυτούς που νοσούν με σοβαρή ανοσοκαταστολή.

Διευκρίνηση

Για την αποφυγή παρερμηνειών ως προς την οδηγία για το λιανεμπόριο και σύμφωνα και με επικοινωνία που είχε το Flashnews.gr με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιώργο Τοπολιανάκη, ο οποίος ενημερώθηκε από την ΕΣΕΕ, παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Κλείνουν μόνο τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα που λειτουργούν μέσα σε αυτά λόγω του συνωστισμού και της παρουσίας πολλών καταναλωτών στους χώρους ενός εμπορικού κέντρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook