Πρότυπο για εκατομμύρια σεφ ανά τον κόσμο, έφυγε χθες από τη ζωή, σκορπίζοντας την θλίψη στον κόσμο της γαστρονομίας.

O λόγος για τον κορυφαίο Γάλλο σεφ Michel Roux ο οποίος έπασχε από μακροχρόνια ασθένεια και άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 79 ετών.

Ο θάνατός του επήλθε στο σπίτι του στο Μπέρκσαϊρ και είχε κοντά του όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα.

«Με βαθιά θλίψη, η οικογένεια Roux ανακοινώνει το θάνατο του αγαπημένου μας παππού, πατέρα, αδελφού και θείου, Michel Roux OBE» ανακοίνωσε η οικογένειά του και συνέχισε:

«Είμαστε ευγνώμονες που μοιραστήκαμε τη ζωή μας με αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για όλα όσα έχει επιτύχει. Μια ταπεινή μεγαλοφυΐα, ένας θρυλικός σεφ, ένας δημοφιλής συγγραφέας και χαρισματικός δάσκαλος. Για πολλούς υπήρξε μία πατρική φιγούρα που πρόσφερε έμπνευση με την ακόρεστη δίψα του για ζωή και τον ακαταμάχητο ενθουσιασμό του. Πάνω απ′ όλα θα μας λείψει το γέλιο του, η μεγάλη του καρδιά, η γενναιοδωρία του, η καλοσύνη του που δεν γνώριζε όρια. Το αστέρι του Μισέλ, θα λάμπει για πάντα, προκειμένου να φωτίζει τον δρόμο για τις γενιές των σεφ που θα ακολουθήσουν».

Ο Michel Roux είχε γίνει γνωστός ως πρωτοπόρος στον κόσμο της γαστρονομίας αφού είχε ανοίξει το εστιατόριο Le Gavroche το 1967 το οποίο ήταν και το πρώτο στη Βρετανία που είχε κερδίσει αστέρι Michelin.

Το εστιατόριο βρισκόταν στην πλατεία Sloane Square του Λονδίνου και το επισκέπτονταν πολύ σημαντικές προσωπικότητες παγκοσμίως μιας και σέρβιρε ιδιαίτερα και πολύ γευστικά πιάτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άκης Πετρετζίκης είχε μαγειρέψει στο παρελθόν με τον διάσημο σεφ ο οποίος αποτελούσε πρότυπο για εκείνον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook