Κι όμως, ο παγκόσμιος πλούτος αυξάνεται, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει πολλές χώρες του πλανήτη.

Σύμφωνα με έκθεση της Credit Suisse, παρά τους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς, ο παγκόσμιος πλούτος αναμένεται να αυξηθεί έως και 50% μέσα στα επόμενα 5 χρόνια! Τα… θησαυροφυλάκια του κόσμου, δηλαδή, θα περιέχουν περίπου 345 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το ερώτημα, βεβαίως, είναι, ποια θησαυροφυλάκια θα περιέχουν τα χρήματα αυτά, όταν τόσες χώρες μαστίζονται από δημοσιονομικά προβλήματα και δυσθεώρητα χρέη; Σύμφωνα με την έκθεση του χρηματοπιστωτικού ομίλου, ο πλούτος που κατέχουν στα χέρια τους ιδιώτες σχεδόν θα διπλασιαστεί , στις περιοχές της Κίνας, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας, στην περιοχή του Ειρηνικού.

Το Global Wealth Report 2011 της Credit Suisse δείχνει ότι, ήδη, ο παγκόσμιος πλούτος αυξήθηκε κατά 14% στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου 2010 και Ιουνίου 2011, αγγίζοντας τα 231 τρισ. δολάρια. Η αύξηση αυτή, βεβαίως, δεν είναι ισοβαρής καθώς το 54% της αύξησης αυτής σημειώνεται στην περιοχή της Κίνας και χωρών της Ασίας στην περιοχή του Ειρηνικού.

«Ζούμε σε εποχές πρωτοφανών οικονομικών αλλαγών και επιτελείται ήδη μια ριζική αναμόρφωση της παγκόσμιας οικονομικής τάξης» δηλώνει ο Osama Abbasi, επικεφαλής για τον τομέα Ασίας- Ειρηνικού της Credit Suisse.

Ο ιδιωτικός πλούτος στις ΗΠΑ θα αγγίξει τα 81 τρισ. δολάρια, διατηρώντας τη χώρα στη λίστα των πιο πλούσιων κρατών του κόσμου, παρά τη δημοσιονομική δυσπραγία του κράτους. Αναστροφή των ισορροπιών μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας, καθώς ο «κίτρινος δράκος» θα υπερσκελίσει τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με 39 τρισ. δολάρια να μπαίνουν στα κινεζικά ιδιωτικά χρηματοκιβώτια.

Όσον αφορά στον κατά κεφαλήν πλούτο, σύμφωνα με το 24h.gr η Ελβετία, η Αυστραλία και η Νορβηγία έχει τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, με τον πλούτο του μέσου Ελβετού να αγγίζει τις 540.010 δολάρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook