“Πανηγύρι” είχε στηθεί χθες σε παραλίες των Χανίων σε ένα κρεσέντο ανευθυνότητας

Η οδηγία ήταν σαφής από την αρχή! Μένουμε στα σπίτια μας. Όχι γιατί έπεσε πανούκλα ή μεγενθύνουμε τα πράγματα ή είμαστε τρομολάγνοι. Αλλά γιατί υπάρχει λόγος (σας παρακαλούμε κάντε τον κόπο να διαβάσετε παρακάτω τους λόγους διατυπωμένους με απλά λόγια).

Οι απαγορεύσεις δεν γίνονται επειδή μας αρέσει να ζούμε σαν σε ταινία (Εξάλλου καμία από τις ηγεσίες παγκοσμίως, δεν θα ρίσκαρε το τεράστιο κόστος και το πλήγμα εκατομμυρίων στην οικονομία που επιφέρουν τα μέτρα αυτά.)

Η προτροπή λέει “Μένουμε σπίτι”, όχι “Μένουμε σπίτι αλλά πάμε μια εκδρομή σε περιοχές που θα βρούμε και άλλους 500 μαζί” (και επειδή υπάρχουν παρανοήσεις το 500 είναι λόγου χάριν)

Παρόλα αυτά ο Χανιώτης είτε δεν αντιλαμβάνεται, είτε σκέφτεται τον μικρό εαυτούλη του ή το χειρότερο και πιο πιθανό, και τα δυο μαζί (κακός συνδυασμός)!

Γι αυτό και το Σάββατο στις παραλίες των Χανίων έγινε το αδιαχώρητο. Ειδικά στη Χρυσή Ακτή, το πάρκο των Αγίων Αποστόλων και τις παραλίες του. Παρέλαση! Κόσμος σαν να ήταν καλοκαίρι. Συνωστισμός φουλ!

Ωραία υπευθυνότητα…

Αυτό δεν έγινε μόνο Χανιά έγινε και αλλού γι’ αυτό αναγκάστηκε την ίδια μέρα η κυβέρνηση να κλείσει και τις οργανωμένες παραλίες.

Προφανώς χρειαζόμαστε μια.. νταντά από πίσω να μας συνεφέρνει.

Σήμερα το πρωί πάλι υπήρχε κόσμος που ξεμύτισε και πήγε στις παραλίες και στο πάρκο. Ωστόσο η κατάσταση δεν θύμιζε σε τίποτα, μα σε τίποτα το χθεσινό γιουσουρούμ και πανηγύρι που επικρατούσε στους Αγίους Αποστ. Λογικά η απαγόρευση της κυβέρνησης ίσως λειτούργησε ανασταλτικά για σήμερα. Ωστόσο, πάντα θα υπάρχουν είτε ανεύθυνοι είτε άνθρωποι με δυσκολία αντίληψης και κατανόησης.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι σημαντικό ρόλο στο να αποφευχθεί ο συνωστισμός και το “πανηγύρι” στις παραλίες έπαιξε και η αστυνομία η οποία σήμερα κάνει συνεχείς διελεύσεις από τις “επίφοβες” περιοχές της Χρυσής Ακτής, των Αγίων Αποστόλων και των παραλιών που συγκεντρώνουν κόσμο, ώστε μόλις εντοπιστεί μεγάλη συνάθροιση ή συνωστισμός να ενημερώνουν τους πολίτες και να τους ζητούν ευγενικά να απομακρυνθούν για το δημόσιο καλό.

Η ώρα που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες ήταν περίπου κατά τις 11.30 και επαναλαμβάνουμε ουδεμία σχέση με το τι επικρατούσε χθες. Ελπίζουμε οι Άγιοι Απόστολοι να μην θυμίζουν στη συνέχεια της ημέρας ή τις επόμενες ημέρες το χθεσινό γιουσουρούμ.

Φωτογραφίες από την παραλία της Νέας Χώρας το μεσημέρι.

Δυστυχώς πολλοί Χανιώτες φαινεται ότι χρειάζονται έναν μπαμπούλα από πάνω τους ή κάποιον με μαστίγιο!

Γιατί πρέπει να μείνουμε σπίτι με πολύ απλά λογάκια δημοτικού! (Αφιερώστε ενάμιση λεπτό να το διαβάσετε)

Με πάρα πολύ απλά λόγια επειδή φαίνεται ότι πολλοί δεν μπορούν να το αντιληφθούν αλλιώς:

  • Υπάρχει μια τεράστια διαφορά που διαφεύγει μάλλον από πολλούς που λένε “εντάξει κάτι σαν τη γρίπη είναι, προς τι όλος αυτός ο χαμός” κλπ. Η κοινή γρίπη έχει ΚΑΙ εμβόλιο για όποιον θέλει να προφυλαχθεί (το οποίο κάνουν ετησίως οι ευπαθείς ομάδες) ΚΑΙ αντιικά φάρμακα αντιμετώπισής της αν κάποιος αρρωστήσει. Ο κορωνοιός ΔΕΝ έχει εμβόλιο ώστε να προστατευθούν από πριν οι ευπαθείς ομάδες και ΔΕΝ έχει φαρμακα για την αντιμετώπισή του αν κάποιος ασθενήσει. Η ευπαθής ομάδα δηλαδή έχει “όπλα” στην πρώτη περίπτωση, στη δεύτερη δεν έχει. Τεράστια διαφορά…
  • Μέχρι στιγμής έχει δείξει υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από αυτά που πιστεύονταν στην αρχή. Και πάλι δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα γιατί ο κορωνοϊός είναι σε εξέλιξη άρα δεν έχουμε το σύνολο των δεδομένων για να κάτσουμε και να τα βάλουμε κάτω συγκριτικά με τους άλλους ιούς. Άρα είναι λάθος να βγάζει ο καθένας συμπεράσματα για το αν είναι πιο επικίνδυνη η γρίπη, τι σκοτώνει περισσότερους κοκ…
  • Πρόκειται για έναν ιό πολύ μεταδοτικό, ο οποίος πιθανόν να περάσει απαρατήρητος από τους νέους με καλό ανοσοποιητικό, δεν ισχύει το ίδιο, για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, διαβητικούς, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς (όλων των ηλικιών). Μη λειτουργείτε εγωιστικά αν δεν έχετε εσείς ευπαθείς ομάδες στον στενό σας κύκλο ή δεν έρχεστε σε επαφή με τέτοιες ομάδες.

Ακόμα κι αν δεν σας νοιάζει γιατί δεν έχετε συγγενή σε ευπαθή ομάδα ή έρχεστε σε επαφή μόνο με νέους ή υγιείς ανθρώπους άρα σκέφτεστε ότι και να τους κολλήσετε δεν θα πάθουν τίποτα γιατί είναι νέοι ή ακμαίοι, σκεφτείτε ότι μπορεί αυτοί οι νέοι να έχουν ένα ευπαθές άτομο στον δικό τους κύκλο  και να το κολλήσουν και πάει λέγοντας. Και όταν λέμε ευπαθές άτομο, δεν εννοούμε μόνο τον μπαμπά, τη μαμά, τον παπού και τη γιαγιά, αλλά και έναν νέο με καρκίνο ή με διαβήτη ή έναν 45χρονο με καρδοπάθεια κτλ. Δείτε τη μεγάλη εικόνα. Δείτε την αλυσίδα…

  • Το σύστημα υγείας, όχι μόνο το δικό μας, δεν αντέχει σε μεγάλο αριθμό ταυτόχρονων περιστατικών. Αυτο θα επηρεάσει όχι μόνο τους σοβαρά ασθενείς από κορωνοϊό αλλά και όλους τους άλλους ασθενείς ή τραυματίες καθώς οι ΜΕΘ θα είναι φίσκα και το υγειονομικό προσωπικό στα όρια της καταρρευσης (βλ. Ιταλία). Για να το κάνουμε πιο λιανά και οι Χανιώτες αυτό θα το καταλάβουν λόγω εμπειρίας: Πότε θα υπάρχουν προβλήματα; Όταν μέσα σε ένα 24ωρο πέσει τόσο ραγδαία βροχή που δεν θα έχει ξαναγίνει ή αν η ίδια ποσότητα βροχής πέφτει μοιρασμένη μέσα σε έναν μήνα;Το έχουμε ζήσει στα Χανιά και ξέρουμε. Άρα αντίστοιχα ισχύει και με τον κορωνοϊό
  • Τα μέτρα μπορεί να φαίνονται υπερβολικά, δεν είναι όμως. Λαμβάνονται για να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης. Ό,τι έπρεπε δηλαδή να κάνει η Ιταλία πολύ καιρό πριν και δεν έκανε και βλέπουμε τι συμβαίνει. 

Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε κάποια πράγματα (άνθρωποι είμαστε), διαβάστε άρθρα ειδικών ή έστω ρωτήστε ανθρώπους που τους σέβεστε για το μυαλό τους ώστε να αντιληφθείτε τι συμβαίνει. Κυρίως μην είστε εγωιστές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook