Το σχόλιο του για τον εκκλησιασμό.

Με ανάρτησή του στην προοσωπική του σελίδα στο facebook ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης συστήνει “ατομική υπευθυνότητα και σχολαστική συμμόρφωση στις οδηγίες των ειδικών και στα μέτρα της πολιτείας”, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τονίζει μάλιστα ότι πρέπει να αποφεύγονται οι συναθροίσεις και σε αυτές δεν εξαιρείται ο εκκλησιασμός.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βασίλη Διγαλάκη

Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, στο σπίτι.

Η προγραμματισμένη Σύνοδος Πρυτάνεων αναβλήθηκε και θα γίνει με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη. Στα σχολεία και στα πανεπιστήμια σταμάτησε η εκπαιδευτική λειτουργία με φυσική παρουσία και προχωρήσαμε άμεσα σε εκπαίδευση από απόσταση (αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν εντός της ημέρας). Το γραφείο στο υπουργείο λειτουργεί με βάρδιες και εργασία από το σπίτι, η επικοινωνία με ηλεκτρονικά μέσα και τηλεδιασκέψεις. Το πολιτικό γραφείο στα Χανιά δεν θα δέχεται κόσμο και εγώ θα σταματήσω τις μετακινήσεις εκτός Αθηνών.

Ο ιός δεν διακρίνει κοινωνική τάξη, μορφωτικό επίπεδο ή θρησκεία. Μπορεί να νικηθεί αν όλοι μας επιδείξουμε ατομική υπευθυνότητα και σχολαστική συμμόρφωση στις οδηγίες των ειδικών και στα μέτρα της πολιτείας. Μένουμε σπίτι και αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Και από αυτές δεν εξαιρείται ο εκκλησιασμός. Η πίστη είναι μέσα μας και κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες μπορούμε να προσευχηθούμε μόνοι μας, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη μας προς τον πλησίον μας.

Πρέπει να μείνουμε δυνατοί και πειθαρχημένοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, για όσο διάστημα χρειαστεί.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook