Ανησυχία έχει προκαλέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα η παρουσία και ο κατάπλους στον Ναύσταθμο Κρήτης πλοίων με ξένη σημαία, προερχόμενα από χώρες του εξωτερικού.

Τον τελευταίο καιρό δεν είναι λίγες οι φορές που σχολιάστηκε αυστηρά από πολίτες το γεγονός ότι ενώ η χώρα με αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, παλεύει να πετύχει το στοίχημα της μείωσης της εξάπλωσης του ιού και του σπασίματος της αλυσίδας μετάδοσης, στα Χανιά για παράδειγμα και συγκεκριμένα στον Ναύσταθμο καταφθάνουν πλοία πολεμικά από το εξωτερικό.

Η συζήτηση για το πόσο η παρουσία αυτών των πλοίων προστατεύει την τοπική κοινωνία από τη διάδοση του ιού ήταν διάχυτη αυτές τις ημέρες. 

Ωστόσο, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Flashnews.gr  τα πλοία αυτά που καταφτάνουν στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα, έρχονται μόνο για ανεφοδιασμό καυσίμων και τροφίμων και συνεχίζουν το ταξίδι τους. Τα πληρώματά τους δεν αποβιβάζονται από τα πλοία, δε κυκλοφορούν στον ιστό της πόλης και δεν έρχονται σε καμία επαφή με την τοπική κοινωνία καθώς παραμένουν στα πλοία τους μέχρι να γίνει ο ανεφοδιασμός και να αποπλεύσουν. 

Την ίδια ώρα, το προσωπικό του Ναυστάθμου Κρήτης παίρνει όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας χρησιμοποιώντας μάσκες και γάντια ενώ και επιπλέον δεν έρχεται σε επαφή με τα πληρώματα των πλοίων μέχρι να ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook